×

Erfgoeddag in Halle

Erfgoeddag met als thema 'Thuis' zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer!

Louis Thevenet: Een leven in kleur (toegang GRATIS tijdens erfgoeddag)

Den AST bracht een honderdtal topwerken bijeen, voornamelijk uit privécollecties, die een mooie staalkaart bieden van het œuvre van deze eigenzinnige Brabantse fauvist. De meeste werken komen voor het eerst in dertig jaar naar buiten en sommige waren nooit eerder publiek te bewonderen. Zo ook het stilleven dat koningin Elisabeth in 1910 kocht na een van de vele tentoonstellingen van de kunstenaar. Ontdek tegelijk ook meer over het avontuurlijke leven van Thevenet en diens entourage.

De expo loopt op 2 locaties van 23 maart 2024 tot 27 oktober 2024.

Locatie: Den AST | Tijdstip: 13u tot 17u

Workshop Thevenet in Lego

Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Tijdens deze workshop gaan we enkele objecten uit de vele schilderijen van Louis Thevenet nabouwen met LEGO blokjes tot een 3D installatie. David Vanhee, archeoloog en LEGO Master deelnemer, komt met zijn creatieve geest en zijn rijkdom aan LEGO blokjes deze workshop begeleiden.

Locatie: den AST

Duur: 45min | Starturen: 14u (volzet) en 15u

Prijs: € 5 per persoon

Inschrijven: mail naar denast@halle.be of bel 02/365 97 70

Binnenskamers

Deze expositie toont drie hedendaagse kunstenaars die net zoals Louis Thevenet voor huiselijke onderwerpen en eenvoudige technieken kiezen om gewoon thuis hun kunst te maken. Ingeborg Knigge fotografeert alledaagse dingen. Theo Kooijman is een kunstschilder die sinds zijn studietijd van stillevens houdt. Gorik Lindemans is beeldend kunstenaar met verschillende media.

De expo loopt op verschillende dagen van 23 maart 2024 tot 28 april 2024.

Locatie: Kunstencentrum Oude Post | Tijdstip: 10u tot 17u

Halse ontdekkingen

"Halse Ontdekkingen" zijn boeiende thematische gegidste groepswandelingen voor individuen, kleine groepen of gezinnen. Op Erfgoeddag speuren we met een ervaren gids naar de inspirerende plekjes die deze kunstenaar hebben beïnvloed. Maak ook een fascinerende stop bij museum den AST, waar je zijn prachtige werken kunt bewonderen in de tijdelijke expo. De tour sluiten we af met een gezellig drankje!

Duur: 2u30 | Starturen: 14u

Prijs: € 10

Inschrijven: mail naar toerisme@halle.be of bel 02/365 98 50

Beiaardconcert

Stadsbeiaardier Eddy Mariën verrast met muziek gecomponeerd tijdens het leven van Louis Thevenet. Geniet hiervan in de gezellige luisterhoek van het Mariahof of vanop een terrasje op de Grote Markt.

Locatie: rondom de Halse Basiliek

Startuur: 15u

Prijs: Gratis