×

De Veroon

Op het Claesplein in Lembeek vind je sinds november van vorig jaar het gezellige restaurant van Annemie Debast en Kevin Dragone, De Veroon. Hier kan je genieten van ‘een plankske Dragone of Mie’, ‘een Lembeeks viske van de week’ of ‘e goei stuk bish’, met natuurlijk ‘een kreimke’ om zoet af te sluiten.  

Zo’n unieke menukaart vind je alleen in Lembeek!
Annemie
: Klopt! We hebben voor onze gerechten speciaal Lembeekse namen bedacht die we telkens opnieuw invullen met seizoensgebonden streekproducten. Zo blijven we onze klanten verrassen met verse ingrediënten.
Kevin: Elke 2 dagen ga ik langs bij onze leveranciers. Het ‘bish’ of vlees komt van Hoeveslagerij Smismans in Hondzocht, de vis van Nino Seafood, de groenten van Vandersmissen-Crispel in Pepingen en een groot deel van de drank van Brouwerij Boon, hier om de hoek. Die bieren gebruiken we trouwens ook in onze cocktails en sauzen. Onze leveranciers zijn onze grootste inspiratiebron.
Annemie: Zo kreeg Kevin onlangs passievruchten mee van onze groente- en fruitboer. Het sap daarvan hebben we gebruikt om onze scampi te flamberen, met wat extra passievruchtjenever . We zitten niet voor niks in Lembeek. (lacht) Die nieuwe gerechtjes leggen we dan op onze ‘plankskes’. Is het een succes, dan komen ze de week erna als gerecht op ons suggestiemenu.

Ook de ‘plankskes’ zijn een speciaal concept in De Veroon.
Annemie: Ons restaurant bestaat uit 2 delen. Vooraan kan je in de zeteltjes samen met je gezelschap een aantal ‘plankskes’ delen en proeven, zoals de Lembeek met streekproducten of de Italiaans getinte Dragone. 
Kevin: Achteraan vind je het restaurant. Hier staan zowel klassiekers op de kaart, zoals ribbekes met Kriek van Brouwerij Boon, als dagverse suggesties. Van klanten die veggie verkiezen, kregen we al veel complimentjes omdat we onze gegratineerde gevulde portobello altijd aanpassen. 

Jullie zijn open van 3 november 2022 …
Annemie
: … pal in de energiecrisis. Een groot risico, maar voor je droom moet je gaan.
Kevin: Alles klopte gewoon toen het pand hier leeg kwam te staan: op het Claesplein, midden in Lembeek. 

Zijn jullie geboren en getogen in de horeca?
Kevin: Hiervoor was ik vertegenwoordiger in de bouw, maar ik heb wel als flexi in een Italiaans restaurant ervaring opgedaan.
Annemie: En ik deed vastgoed. Maar al sinds mijn studentenjaren verdiende ik bij in verschillende cafés. Gelukkig, want zo heb ik Kevin leren kennen!
Kevin: Heel toevallig was ik haar beste klant. (lacht)

Hoe is het om als koppel samen te werken?
Annemie
: Fantastisch, ik kan echt zeggen dat we ons samen amuseren terwijl we werken. 
Kevin: We vullen mekaar heel goed aan. Eerst deden we samen de zaal, maar ondertussen heeft Annemie helemaal haar draai gevonden in de keuken als sous-chef. 
Annemie: Dat heb ik te danken aan mijn mama. Haar vroeger zien experimenteren in de keuken, heerlijk. Intussen test ik samen met chef Ben allerlei nieuwe combinaties uit. Dat is echt plezant. 

Uiteraard krijgt Sint-Veroon een plekje in het interieur.
Annemie: Zeker! Mijn vader leende ons enkele fantastische stukken uit zijn verzameling. Maar naast de heilige zijn ook de Lembeekse paassoldaten en landschappen aanwezig dankzij de schilderijen van kunstenaar Jef Colruyt.
Kevin: Daarnaast versierden we ook verschillende muren: eentje met portretten van bekende Lembekenaren, eentje met leuke spreuken en eentje met Lembeeks dialect.
Annemie: Dat zal wel zijn, want geen restaurant zonder ‘Mieter ie geziet da de lieper in de kietel liet!’ aan de muur! (lacht)

Wat vinden jullie het leukste aan jullie avontuur?
Kevin
: De hele sfeer in het restaurant. Het is gewoon gezellig met onze klanten en met ons team.
Annemie: De complimentjes van onze klanten doen veel plezier. Als ze na het eten even blijven staan aan onze open keuken om teken te doen dat ze het lekker vonden … Dat is voor mij echt een droom die uitkomt!


De Veroon: Fonteinstraat 2,  1502 Lembeek. Reservatie: 0477 57 93 23 en info@restaurant-de-veroon.be.


Aan wie geven jullie de Halle Handelt-fakkel door?

Kevin: Aan Slagerij Smismans. Een familiebedrijf van enorm harde werkers met superproducten!