×

In mei brandt de Groeilamp!

Van 16 tot 23 mei vindt de Week van de Groeilamp plaats. Onze stad richt dan samen met de partners van Huis van het Kind de schijnwerpers op het thema ‘opvoeden’ en uiteraard ook op alle kinderen en hun opvoedingsverantwoordelijken. Het resultaat is een waaier van boeiende én gratis activiteiten tijdens de maand mei. Meer informatie betreffende het aanbod, de partners en hoe je kan inschrijven vindt je terug via https://www.jonginhalle.be/weekvandegroeilamp.

Programma

Lezing Rebelle door Rika Ponnet

De voorbije jaren gaat er veel aandacht naar een eerlijke(re) taakverdeling binnen gezinnen. Maar wat met de kleine zaken op de to-dolijst, van melk kopen tot de loodgieter bellen, die eindeloos in je hoofd rondspoken en vaak moeilijker te verdelen zijn? Tijdens deze lezing voor ouders door relatie-expert Rika Ponnet kom je te weten hoe je die ‘emotionele arbeid’ te slim af bent.

Praktisch:
Donderdag 12 mei 2022 om 20u
Raadzaal Stadhuis Halle (Oudstrijdersplein 18 in 1500 Halle)

Festival XS in CC ‘t Vondel

Festival XS is een familievriendelijk festival met workshops voor ouders en kinderen. Maar er zijn ook speelinstallaties voor peuters en kleuters, knutselactiviteiten, infosessies voor zwangere vrouwen of jonge moeders en vaders, en allerlei boeiende voorstellingen zoals die rond de interactieve muziekinstallatie ‘Mammoet’. In het Cultuurcafé kan je terecht voor een kindvriendelijke maaltijd en er is ook een zorghoekje voorzien.

Praktisch:
Zondag 15 mei 2022 van 10 tot 16u
CC ’t Vondel (J. Possozplein 40 in Halle)

Rots en Water: Respect!

Deze workshop voor +12-jarigen leert hen aan de hand van concrete tips en oefeningen hoe ze meer zelfvertrouwen kunnen voelen én tonen. Het doel: opkomen voor jezelf met respect voor je omgeving. De basis voor deze training (op blote voeten!) is de Rots en Water-methodiek, een erkende psychofysieke weerbaarheidstraining om sociale en communicatieve vaardigheden te versterken.

Praktisch:
Woensdag 18 mei van 14 tot 16u of van 16 tot 18u
Fuifzaal JC De Kazerne (Leide 3 in 1500 Halle)

Workshop: Knutselen voor ouders en kinderen

Zin in een namiddag heerlijk samen knutselen? Samen met je kind ga je aan de slag: jullie maken jullie eigen creatie om mee naar huis te nemen … en er vervolgens een eigen plantje in te plaatsen. Zo kan je het thuis langzaamaan zien groeien! 

Praktisch:
Woensdag 18 mei tussen 14 en 17u (vrije inloop)
Joepie-lokalen (Brouwerijstraat 32 in 1500 Halle)

Lezing: Wij-tijd door Björn Accoe

Het doel van deze lezing: ouders inspireren om ten volle te genieten van (nog meer) koestermomenten met hun kinderen. Niet alleen huiswerk maken, of je kind tijdens de ochtendspits op tijd op school krijgen, maar ook volkomen Wij-Tijd. Leren om banden te smeden dus en helemaal te genieten van die kostbare tijd samen. 

Praktisch:
Donderdag 19 mei 2022 om 20u
Don Boscokerk in 1501 Buizingen

Babybib

Op zaterdag 21 mei opent de Babybib voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar feestelijk de deuren! Kom samen met je kindje de bib ontdekken met onze gloednieuwe collectie bad-, knisper- en kartonboekjes én onze bekende groeimeter. 

Praktisch:
Zaterdag 21 mei 2022 doorlopend tussen 11u en 15u
Bibliotheek Halle (Victor Baetensstraat 4 in Halle)

Workshop: Talentgericht opvoeden

Tijdens deze lezing en workshop leren ouders, leerkrachten en andere opvoedingsverantwoordelijken op een talentgerichte manier opvoeden. Wat doe je als je kind faalangst heeft? Wil je mee helpen zijn of haar talenten te ontdekken? Hier krijg je inzichten en tips om er mee voor te zorgen dat kinderen en jongeren hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen.

Praktisch:
Maandag 23 mei 2022 – 19.30 tot 21.30u
JC De Kazerne (Leide 3 in 1500 Halle)

Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

sport- en spelkarsport- en spelkar

Speelstraten en sport- en spelkar doen opnieuw ravotten in Halle deze zomer

Tijdens de zomervakantie richt de stad in Halle weer speelstraten in. Dit jaar worden 6 straten overdag verkeersvrij.

Studenten © Greetje Van BuggenhoutStudenten © Greetje Van Buggenhout

VUB-onderzoeksgroep B-PHOT en Stad Halle lanceren ambitieus STEM-steunpunt

Innovatief centrum in Amab-gebouw moet drempels voor jongeren verlagen

kinderen maken samen plezier Image by Freepikkinderen maken samen plezier Image by Freepik

Kunstacademie Halle verlengt Kunstkuur in Halse scholen

De Kunstacademie Halle verlengt Kunstkuur in verschillende Halse scholen.