×

Halle zoekt opnieuw duurzame helden!

30/06/2022

Ook dit jaar neemt onze stad deel aan de ‘Week van de Duurzame Gemeente’ en roepen we onze lokale duurzame helden op tot actie. Nomineer jouw initiatief en wie weet word jij in september in de bloemetjes gezet.

Waarvoor staat Agenda 2030?

Op 25 september 2015 ondertekende België als een van 193 landen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ook bekend als de ‘Sustainable Development Goals’ of kortweg SDG's. Het doel: tegen 2030 moeten 17 SDG's een actieplan vormen om armoede te bestrijden en tegelijkertijd onze planeet te beschermen tegen klimaatverandering.

Lokale duurzame helden

Onze stad engageerde zich als een van de pilootgemeenten in Vlaanderen om duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te integreren in het lokale beleid. Ook dit jaar zetten we daarom tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september onze eigen duurzame helden in de kijker. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. In 2022 luidt de slogan ‘Laat niemand achter!’, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting.

Oproep: schrijf jouw initiatief in

We zijn op zoek naar helden: individuen, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit door zich te bekommeren om armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking. En die inspanningen willen we waarderen, want een duurzame stad bouw je niet alleen! Aarzel niet en schrijf je in met jouw duurzaam initiatief. Dat kan nog tot en met zondag 28 augustus via www.halle.be/duurzame-helden.

Surf voor meer info naar:www.halle.be/duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen.

Meer info voor de pers

Marijke Ceunen

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0477 90 41 25

Functie(s)

  • 4de schepen (duurzaamheid, ruimte en wonen, mondiaal beleid, sociale economie, sociaal woonbeleid)
  • Gemeenteraadslid Groen
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

koppel met huissleutels Image by Freepikkoppel met huissleutels Image by Freepik

Jouw woonproject verhuren? Ontdek de voordelen van geconventioneerde verhuur

Heb je drie of meer woningen en wil je die verhuren? Dan is geconventioneerde verhuur misschien iets voor jou.

Studenten © Greetje Van BuggenhoutStudenten © Greetje Van Buggenhout

VUB-onderzoeksgroep B-PHOT en Stad Halle lanceren ambitieus STEM-steunpunt

Innovatief centrum in Amab-gebouw moet drempels voor jongeren verlagen

Lamme Gisj-stadion Lamme Gisj-stadion

Lamme Gisj-stadion opnieuw in handen van stad Halle

Het Lamme Gisj-stadion komt weer in handen van stad Halle. De stad sluit een dading met de CVBA Koninklijke Halse Sportclub.