×

Tashi & Donyo met Renske

Wie? Tashi & Donyo met Renske

Waar? Hondenloopweide ’t Kaaskot, Brusselsesteenweg


Kan je de honden even voorstellen?
Renske: “Tashi is een old English sheepdog. Maar misschien klinkt de naam bobtail jullie bekender in de oren. Zij krijgt heel graag knuffels van mensen. Donyo is een heidedoodle: een mix tussen een heidewachtel en een koningspoedel. Hij speelt heel graag met andere honden.”

Wat is hun favoriete plek in Halle?
“De nieuwe hondenloopweide ’t Kaaskot. Het is namelijk een echte speeltuin voor honden! Met een balk om over te lopen en een plank met een enorm gat om door te springen. Dat hebben ze allebei meteen uitgeprobeerd. Alleen aan de tunnel moesten ze even wennen. Maar na wat snuffelen, hadden ze alles goed verkend en durfden ze erdoor lopen. En opnieuw, en opnieuw … !” (lacht)

Vind jij het als baasje ook leuk daar?
“Ja. Want voor Tashi en Donyo valt er ontzettend veel te ontdekken. En het is ook handig dat de weide niet echt heel groot is. Zo kan ik alles goed in de gaten houden. Want het is belangrijk dat je als baasje goed op je honden let op de loopweide. Zo kan elk hondje er veilig spelen.”

Wat doen Tashi en Donyo nog graag buiten bezoekjes aan de speelweide?
“Donyo speelt en rent heel graag met andere honden. Hij wil vriendjes zijn met hen allemaal. En Tashi is een echte mensenvriend. Ze is een therapiehond en we gaan regelmatig langs in het rusthuis.  De oudere mensen daar vinden het fijn om  haar te aaien en ze genieten ervan als ze haar kunstjes toont.”

Welke boodschap zouden Tashi en Donyo hebben voor alle hondenbaasjes, denk jij?
“Ga regelmatig met ons wandelen en speel héél véél met ons!” (lacht)


Ontdek alle hondenloopweides in Halle op www.halle.be/hondenloopweides

  • ’t Kaaskot (Brusselsesteenweg)
  • Kruisveld (Eugène Ysayestraat)
  • Park Buizingen (Vandenpeereboomstraat)
  • Hogebermweg
  • Heldenstraat

OPROEP

Heb jij ook een favoriete plek in Halle?
Laat het ons weten via communicatie@halle.be met ‘favoriete plek’ als onderwerp.