×

Halle helpt energiearmoede te bestrijden

Omwille van de stijgende energiekosten nemen verschillende overheden en organisaties maatregelen om energiearmoede te bestrijden. Ook de stad Halle helpt haar inwoners: voor een handig overzicht van alle ondersteunende maatregelen, premies en organisaties kan je terecht op www.halle.be/energie.

De forse stijging van de energieprijzen zorgen voor velen onder ons voor vraagtekens en onzekerheid. Op www.halle.be/energie kan je terecht voor allerlei informatie, zoals (laagdrempelige) tips om je energieverbruik te verminderen en steunmaatregelen bij investeringen in duurzame energie. Bovendien houden we je via dit online kanaal op de hoogte over alle verdere ontwikkelingen over het onderwerp energie én verwijzen we inwoners met een beperkt inkomen naar organisaties en hulpbronnen die oplossingen bieden bij financiële moeilijkheden.

Onze stad biedt onder andere ondersteuning via:

Sessie ‘Snelle energiebesparing’

Op donderdag 13 oktober (van 19.30u tot 21u) organiseert Woonwinkel Zennevallei de sessie ‘Snelle energiebesparing’ in zaal De Wending in het Sociaal Huis. Hier krijg je praktische info en energietips van een energiespecialist over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Deelnemen is gratis, maar we vragen wel om online in te schrijven.

Meer info via: www.halle.be/nieuwsberichten/sessie-snelle-energiebesparing

Maatregelen en premies

  • Wil je weten op welke toelagen je recht hebt? Of heb je moeite met de aanvraag ervan? Dan kan je terecht bij de Woonwinkel voor gratis informatie en begeleiding met al je vragen over wonen en verbouwen of bij het Energiehuis voor advies over energiezuinig wonen en renoveren (zie contactgegevens onderaan).
  • Je verbruik zo veel mogelijk beperken, is nog altijd de beste manier om energie te besparen. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kan je een gratis energiescan aanvragen. Een energiesnoeier komt dan bij je thuis om na te gaan hoe je je energieverbruik kan laten dalen.
  • Onder diezelfde voorwaarden heb je ook recht op een kortingsbon van 250 euro voor de aankoop van een energiezuinig toestel (koelkast, wasmachine, diepvries of droogkast).
  • Voor alle info: neem een kijkje op www.halle.be/energie.

Steun op maat

Kom je door de hoge energiekosten in een financieel moeilijke situatie? Kom langs in het Sociaal Huis  voor advies en steun op maat. Na een onderzoek van je inkomsten en uitgaven kan de sociale dienst een financiële steun toekennen. Wacht niet om deze stap te nemen, zo laat je eventuele schulden niet onnodig oplopen. Onze maatschappelijk werkers behandelen je vraag in alle vertrouwelijkheid. Kom langs, bel of stuur een mailtje (zie contactgegevens onderaan).

Meer info en contact