×

Mag's Burgers

Aan het Stationsplein in Halle vind je een sfeervolle burgertent die meteen in het oog springt dankzij haar opmerkelijke groene gevel. Binnenin schotelen de ambitieuze Dean en Stijn hun klanten heerlijk verse burgers voor. Mag’s staat voor kwaliteitsvol eten én een sympathieke service!

Hoe is het allemaal begonnen?
Dean: Mag’s is eigenlijk een dikke 10 jaar geleden opgericht door 2 broers en was oorspronkelijk een dagzaak. Je kon hier terecht voor pannenkoeken, omeletten, ontbijt … Omdat dat concept niet erg aansloeg, is Mag’s doorheen de jaren geëvolueerd naar een avondzaak, waar naast een goeie spaghetti af en toe ook eens een hamburger op de kaart kwam. Wanneer Stijn, mijn vennoot, in de plaats van een van de broers kwam, zijn ze daarop beginnen focussen.

Wanneer ben jij dan in de zaak gekomen?
Dean: Ik ben eigenlijk als student begonnen bij Mag’s. Ik kwam hier regelmatig eten. Op een dag wandelde ik van school naar huis toen Stijn me vanuit het raam riep en vroeg of ik geen goesting had eens te komen werken. “Laat maar komen!”, dacht ik.

Uiteindelijk ben ik in 2017 officieel mee in de zaak gestapt. Omdat ik iets met mijn diploma leerkracht biologie wou doen, heb ik eerst 2 jaar lesgegeven. Maar toen ik een mooi voorstel kreeg, had ik zin om voor de uitdaging te gaan. Ik heb er wel lang en goed over moeten nadenken, want dat was een serieuze carrièreswitch. Stijn daarentegen is kok van opleiding en werkt al zijn hele leven in de horeca.

Waarvoor kunnen mensen hier terecht?
Dean: Klanten kunnen hier de betere burger eten. We werken uitsluitend met verse producten: dagelijks wordt alles vers aangeleverd, gekuist en klaargemaakt. Ook onze sauzen maken we zelf. We serveren hier geen fastfood, maar willen de kwaliteit echt wel naar een hoger niveau tillen.

Je kan zowel voor zowel lunch als diner bij ons terecht. Geen zin om de deur uit te komen voor een lekkere hamburger? Geen probleem! Via onze website of externe partners kan je ons eten ook afhalen of laten leveren.

Hoe zijn de rollen tussen jou en je vennoot, Stijn, verdeeld?
Dean: In het begin was dat natuurlijk even zoeken, maar ondertussen zijn we wel complementair geworden. Hij weet bijvoorbeeld dat ik graag de administratie op mij neem, terwijl hij zich dan weer met de creatieve kant van het verhaal bezighoudt.

Ook onze collega’s spelen een grote rol binnen ons bedrijf. Van onze vaste kok Benjamin tot onze flexi’s en studenten. Het is een zeer diverse leuke bende die hier steeds gemotiveerd komt werken.

Jullie zitten in een leuk pand, wat was het hier vroeger?
Dean: Voor zover ik weet, is het hier altijd een café geweest. Ik heb nog oude foto’s van het gebouw in 1958 gezien, met een oude taxi voor de deur en een chauffeur met zo’n bolhoed, zalig! Onlangs is de oude eigenares hier ook langs geweest. Zij kon niet geloven wat er met haar pand was gebeurd.

Een jaar of 5 geleden hebben we de gevel ferm opgeknapt. Omdat die sowieso aan renovatie toe was, hebben we beslist er een groengevel van te maken. Dat vergt wat onderhoud, maar we zijn er heel blij mee. Het springt in het oog én een beetje extra groen in de binnenstad kan nooit kwaad, hé!

Jullie hebben ook een tijdje café uitgebaat.
Dean:
Klopt, wij hebben begin 2018 met twee café Bidon opgericht. We hebben daar mooie tijden beleefd, maar 2 horecazaken runnen is heel stevig natuurlijk. Daarom hebben we de Bidon eind augustus overgelaten. Pas op, we hebben wel iets moois afgeleverd en zijn daar enorm fier op. Maar nu kunnen we ons terug even helemaal op Mag’s focussen en dat doet wel deugd.

Hebben jullie toekomstplannen?
Dean: Sinds de corona-lockdown zetten we veel meer in op takeaway. Ons concept leent zich daar ook wel toe natuurlijk. Dat is nooit meer stilgevallen en ondertussen is het bijna fiftyfifty. We hebben binnen zelfs 3 tafels opgeofferd om een takeawayhoek te installeren, het compenseert echt!

En nu gaan we eerst en vooral ons interieur even opfrissen. We denken wel eens na over een verdere uitbreiding van Mag’s, maar er zijn nog geen concrete plannen. Het is zo dat het groeit, hé: het begint bij een idee en dan zien we wel waar we naartoe gaan.

Aan wie geven jullie de Halle Handelt-fakkel door?
Dean: Dat is geen moeilijke vraag voor ons: aan de mannen van de Bidon. Bo en Koen doen dat ongelooflijk goed en verdienen het om eens in de spotlight te staan!


Aan wie geven jullie de Halle Handelt-fakkel door?
Dean: Dat is geen moeilijke vraag voor ons: aan de mannen van de Bidon. Bo en Koen doen dat ongelooflijk goed en verdienen het om eens in de spotlight te staan!