×

Erika Silva

Wie? Erika Silva

Waar? Langs het kanaal in Lembeek


Wat is jouw favoriete plek in Halle?

’s Ochtends train ik in alle vroegte langs het kanaal in Lembeek voor mijn volgende marathon. De dag zien aanbreken terwijl ik langs het water loop, dat is voor mij genieten. Mijn hond Nami, een Amstaff, is dan mijn trouwe looppartner.

Het is niet je eerste marathon?

Neen, het is al de 4de keer dat ik een marathon loop. Aan de marathon van Barcelona hou ik heel mooie herinneringen over. Verder ben ik ook een fan van trailrun: dat zijn trajecten met veel stijgingen en dalingen. Halle en omstreken zijn perfect om hiervoor te trainen.

Hoe vaak loop je?

Meestal 4x per week. Om mijn trainingsschema te combineren met mijn gezin, trek ik meestal al rond 5 uur ’s ochtends mijn loopschoenen aan. Goed plannen hoort erbij als je 4 kinderen hebt. (lacht)

Kunnen we jou ook op andere plaatsen tegenkomen in Halle?

Ja, hoor. Met ‘Hallo loopt’ ontdek ik de rest van de stad. Het parcours verschilt elke keer we gaan lopen en dat is natuurlijk heel fijn om Halle beter te leren kennen. Bovendien maakte ik dankzij die fijne groep mensen al veel vrienden, én ik kan er ook mijn Nederlands oefenen. Handig, gezien ik afkomstig ben van Peru.


📣 OPROEP

Heb jij ook een favoriete plek in Halle? Laat het ons weten via communicatie@halle.be