×

22 bewoners geëvacueerd na brand in assistentiewoningen Ten Hove

01/04/2023

In de assistentiewoningen Ten Hove van de Stad Halle aan de Kopheiweg in Halle brak zaterdagavond brand uit. Er vielen geen gewonden. Het complex is wel tijdelijk onbewoonbaar. De 22 bewoners worden voorlopig opgevangen bij familie of in een hotel.

De brand werd opgemerkt omstreeks 18u50. Ploegen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West kwamen meteen ter plaatse, net als de politie, het Rode Kruis en medewerkers van de Stad Halle.

Bewoners opgevangen in buurthuis

22 bewoners werden onmiddellijk geëvacueerd door de hulpdiensten en opgevangen in het buurthuis van de wijk Windmoleken. De hulpverleners van het Rode Kruis en medewerkers van de Stad Halle stonden hen bij. Ze kregen drank en eten aangeboden en konden er even op adem komen. Hun familie werd ook onmiddellijk verwittigd.

Brand werd snel geblust

De brand werd snel geblust. Er vielen geen gewonden. De oorzaak lijkt accidenteel. Het onderzoek loopt nog. Het is duidelijk dat de bewoners alvast niet voor maandag terug kunnen naar hun assistentiewoning. 14 bewoners kunnen voorlopig terecht bij familie. 8 bewoners logeren tijdelijk in een hotel in Tubeke. Er zal de klok rond personeel van de Stad Halle in het hotel aanwezig zijn om zorgvragen te beantwoorden. Onder begeleiding van de mensen van het Rode Kruis konden alle bewoners zaterdagavond al even naar hun assistentiewoning om enkele noodzakelijke spullen mee nemen.

Meer info voor de pers

Marc Snoeck

Telefoon

02 365 99 02

Mobiel

0497 11 29 74

Functie(s)

  • Burgemeester
  • Gemeenteraadslid Vooruit Halle
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

verlichting Stroppenverlichting Stroppen

Openbare verlichting blijft opnieuw branden na het einde van de Stroppenconcerten

Net als vorig jaar blijft de openbare verlichting na de Stroppenconcerten branden.

electrische wagen opladen image by Freepikelectrische wagen opladen image by Freepik

Neem parkeerplek aan laadpaal enkel in tijdens het laden

In Halle herken je de laadplaatsen voor elektrische voertuigen aan de opvallende groene kleur en het bord met een stekker.

Burenbemiddelaar PaulBurenbemiddelaar Paul

Burenbemiddeling lost conflicten tussen buren op

Geluidsoverlast, overhangende takken, vuil in de tuin, geurhinder … Alledaagse conflicten kunnen zorgen voor een gespannen sfeer tussen buren.