×

Vzw Stroppen legt petanquevelden aan met Burgerbudget

Op Jeugdcentrum Stroppen spelen we voortaan petanque op nieuwe terreinen. De aanleg van de petanquevelden is een van de 8 winnende Burgerbudget-projecten die gerealiseerd worden. Op 1 mei werden de nieuwe velden ingehuldigd met een groot openingstornooi!

Enkele leden van vzw Stroppen stelden voor om met een deel van het Burgerbudget petanquevelden aan te leggen. Die dienen ook als multifunctioneel terras. Het was een van de 8 winnende projecten, verkozen uit 27 ingediende ideeën. Op 1 mei openden we de terreinen officieel. Na de inhuldiging vond een geslaagd openingstornooi plaats. Vzw Stroppen kreeg voor de organisatie de hulp van petanqueclub Da Pippo. Wil je de terreinen eens testen? Iedereen is altijd welkom op Stroppen voor een wedstrijdje petanque.

Projecten in beweging

De winnaars van de Burgerbudget-projecten krijgen twee jaar de tijd voor de uitvoering van hun plan. De ideeën worden stilaan in de praktijk gerealiseerd. Zo organiseert Halle On Wheels in september een marathon om de toegankelijkheid in Halle in kaart te brengen met de hulp van vrijwilligers. De plannen van de 4-armentuin in Buizingen krijgen vorm en weldra kan je de Boombox-repetitieruimte op een definitieve locatie vinden. Hier vind je meer info over de projecten: participatie.halle.be. De stad ondersteunt hen bij de uitvoering. Verschillende projecten kunnen wel nog hulp gebruiken. Werk je graag mee aan een van deze plannen? Bezorg ons dan je gegevens via communicatie@halle.be.

Meer info en contact