×

Ontdek ‘Bloebelletjes’ in het Hallerbos met nieuwe wandelapp WandelAR

Heb je genoten van de paarse bloemenpracht in het Hallerbos? Dan hebben we goed nieuws, want voortaan betoveren de boshyacinten het hele jaar door bezoekers in het bos. De nieuwe wandelapp WandelAR geeft een wandeling in het Hallerbos een nieuwe dimensie.

Kinderboek ‘Het Bloebelletjesbos’

Het kinderboek ‘Het Bloebelletjesbos’ van schrijfster Ruth Brillens en tekenaar Rik Dewulf zit voortaan in een digitaal jasje. De wandelapp WandelAR neemt kinderen en volwassenen mee in de magische wereld van het paarsgekleurde Hallerbos. Je krijgt informatie over de dieren die er leven en je leert ook waarom je niet op hyacinten mag trappen of ze plukken. Op je smartphone komt het bos zo tot leven.

Geschikt voor iedereen

De wandelingen zijn geschikt voor families, scholen, sport- of vakantiestages en groepen. Trek je wandelschoenen aan en neem een opgeladen smartphone mee. Er zijn drie vertrekpunten: Dries (parking 4) in Dworp, Houtveld (parking 11) in Halle en de Acht Dreven in Halle. Aan het vertrekpunt scan je de QR-code en installeer je de applicatie via Google Play of Apple app store. Je kan kiezen uit een avontuurlijke wandeling of een wandeling die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. De app is ook geschikt voor wie Nederlands leert.

Interactieve spellen

Timme Verschingel van vzw Sportopia bedacht de app. Die organisatie biedt sportactiviteiten aan in de regio, maar vindt steeds moeilijker monitoren. Timme zocht daarom andere manieren om iedereen aan het bewegen te krijgen. De firma Aeroplane, gespecialiseerd in augmented reality, ontwikkelde de app die een wandeling een extra dimensie geeft via nieuwe technologie. Zo speel je onder andere interactieve spellen onderweg.

Voor de ontwikkeling werkt vzw Sportopia samen met de gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, vzw de Rand en het Agentschap Natuur en Bos.

Meer info en contact