×

Frank Pierret

Wie? Frank Pierret, creatieve technicus en hobbyfotograaf

Waar? De vijvers aan de Malakofftoren in Lembeek

In zijn job als technicus geeft Frank Pierret opleidingen aan collega’s bij Colruyt Group Technics en laat hij leerlingen proeven van techniek tijdens workshops en evenementen voor scholen. Nog meer creativiteit kan hij kwijt in zijn fotografie in de mooie natuur rondom Halle …

Wat is jouw favoriete plek?

Het leukste aan Halle vind ik de mooie natuur waardoor we zijn omringd. Zo kan ik echt genieten van een wandeling in het Makaloffdomein. De toren daar hebben de meesten al ontdekt, maar wat minder mensen weten is dat er achteraan, verscholen tussen het groen, verschillende vijvertjes liggen. Vooral ‘s avonds is het er zalig om te wandelen met onze hond Loek. Die plek straalt dan een ongelooflijke rust uit met de eendjes op het water en de kwakende kikkers … Ideaal om je hoofd helemaal leeg te maken!

Heb je nog wandeltips?

We wonen in Lembeek en hebben het geluk dat hier rondom veel wandelpaadjes in de natuur zijn. In Hondzocht, bijvoorbeeld. Maar ook aan de Alsput in Halle, of het Zennepad in Buizingen is het tof om te wandelen. Sinds we onze hond Loek hebben, blijven mijn echtgenote en ik maar nieuwe wegjes ontdekken. (lacht) We houden ervan om er na een drukke dag toch nog even op uit te trekken in de natuur.

Foto’s maken hoort daarbij?

Ja, ik krijg vaak te horen: wat zie je nu weer? (lacht) Dat is het voordeel van fotograferen met je gsm: je hebt die altijd bij en je kan overal foto’s maken. Eigenlijk ben ik er vooral tijdens de coronaperiode mee begonnen, ik postte dan regelmatig wat foto’s op sociale media. Ik vond het fijn om te laten zien dat er vlak onder onze neus zo veel is om te ontdekken. Veel mensen reageerden positief: “Daar gaan we ook eens kijken!” Je hoeft helemaal niet ver te gaan om te genieten. Ook nu blijven wij nog dikwijls kortbij tijdens onze vakantie.

Wat spreekt je aan in fotografie?

Je bekijkt de zaken op een andere manier, er vallen dingen op die je anders niet meteen zou opmerken. Je kijkt ook gewoon meer rond, naar gebouwen met een speciale architectuur en geschiedenis, naar mensen tijdens evenementen en de dieren in de natuur. Voor mijn 50ste verjaardag kreeg ik van mijn kinderen een kleine drone, wat mij aanzette om op een andere manier beelden vast te leggen. Is het nu van bovenaf of beneden, fotograferen geeft je een andere kijk op de wereld!

Heb jij ook een favoriete plek in Halle? Laat het ons weten via communicatie@halle.be.