×

Omgeving Heilig Hart&College Kasteelstraat voortaan veiliger voor iedereen

Aan het Heilig Hart&College in Essenbeek zetten ouders hun kinderen voortaan veilig af. Zebrapaden, hekkens en extra signalisatie waarschuwen iedereen dat je een schoolzone nadert. De Kasteelstraat is bovendien voor en na school verkeersvrij gemaakt.

De stad maakt elk jaar 4 schoolomgevingen in Halle veiliger. We maken een verkeersplan op maat van de school. Elke school heeft andere veiligheidsnoden. Leerkrachten, leerlingen, ouders, politie en de dienst Kinderen & Jongeren van de stad geven hun mening. Alle verzuchtingen, pijnpunten, suggesties en oplossingen vertalen we dan in een actieplan.

Kinderen zijn zichtbaarder

Dit schooljaar was onder meer basisschool Heilig Hart&College Kasteelstraat in Essenbeek aan de beurt. Voortaan steken kinderen er over op 2 zebrapaden. Aan de toegangen zelf zijn hekkens geplaatst zodat kinderen de rijweg niet meteen oplopen.

Basiel waarschuwt chauffeurs

Onze mascotte Basiel waarschuwt op 2 plaatsen in de straat dat chauffeurs een schoolomgeving naderen. Extra signalisatie in opvallende kleuren op meubilair en op de rijbaan doen de rest. De Kasteelstraat is voor en na de bel een schoolstraat. Gemotoriseerd verkeer is dan even niet toegelaten.

Tevreden directeur

Directeur Maarten Deridder van het Heilig Hart&College Kasteelstraat is blij met de aanpassingen. “De Kasteelstraat is een straat met smalle voetpaden”, legt Deridder uit. “Voetgangers letten dus maar beter op als er auto’s langs rijden, zeker als je kleine kinderen bij hebt. Voor en na school is het erg druk. Door de opvallende signalisatie en de invoering van de schoolstraat voelt iedereen zich veiliger aan de schoolpoort. Hopelijk zet een veiligere schoolomgeving ouders aan om wat vaker de fiets te nemen of te voet hun kind te brengen.”

Halle behaalde in 2018 het label van ‘Kindvriendelijke stad’. Daarom willen we elke jonge inwoner een veilige schoolomgeving bieden.

In 2023 wordt ook de omgeving van deze scholen veiliger gemaakt:

  • H-H&College De Buiteling (Kleutersbaan)
  • GO! Zilverberk (Pastoor Bernaertsstraat en Balthazarstraat)
  • >De Winde (Albertstraat)
  • Sancta-Maria kleuterschool (Heerweg)

Deze scholen komen in 2024 aan de beurt:

  • Spring in ’t Veld (Lenniksesteenweg)
  • Sancta-Maria kleuterschool (Edingensesteenweg)
  • Sancta-Maria lagere school (Stevens-de Waelplein)
  • GO! Leerboom (Jean Jacminstraat)
Meer info en contact