×

Halle stelt nieuw mobiliteitsplan op: jouw mening telt!

De stad Halle maakt werk van een nieuw mobiliteitsplan. Mobiliteit is voor iedereen belangrijk. Daarom horen we graag jouw mening. Samen bouwen we zo aan het Halle van de toekomst.

Halle is een stad in volle ontwikkeling. Nieuwe bruggen over het kanaal, een fietszone in het centrum, de A8 wordt hertekend, plannen voor de omgeving van De Bres ... De ontwikkelingen staan niet stil. Hoog tijd om alles bij elkaar te brengen en de eerste stappen te zetten richting een toekomstgericht mobiliteitsplan waar bereikbaarheid, verkeersveiligheid en duurzaamheid centraal staan.

Leidraad voor de toekomst

Een mobiliteitsplan beschrijft de visie, doelstellingen, maatregelen en acties die de stad wil nemen rond mobiliteit. Het plan wordt de leidraad van alle toekomstige mobiliteits- en verkeersmaatregelen. Tegelijk werken we ook een fietsbeleidsplan uit. Omdat dit alles impact heeft op elke Hallenaar is jouw mening zeer belangrijk.

Antwoorden zoeken op vragen

Nu start de eerste fase. We zoeken antwoorden op verschillende vragen. Welke uitdagingen zijn er? Welke kansen en knelpunten zien we vandaag? Waar willen we naartoe met de mobiliteit in Halle? Daarvoor hebben we jouw hulp dus nodig. Want samen kennen we elke centimeter van de stad. Door die kennis te bundelen, bouwen we samen aan het Halle van de toekomst en de mobiliteit van onze inwoners.

In het najaar verwerken we alle ideeën en resultaten uit de eerste fase. We gieten deze in verschillende scenario’s die we verder aftoetsen. Vervolgens maken we werk van de finale beleidsplannen.

Daarnaast stellen we een klankbordgroep samen waarvoor alle inwoners zich kandidaat kunnen stellen. Doorheen de verschillende fases komen de leden 6 tot 8 keer samen om mee na te denken over de uitwerking van het plan. We zorgen voor een diverse samenstelling.

Jongeren betrekken

De stad betrekt jongeren actief bij de uitwerking van dit mobiliteitsplan. Dit is een belangrijke doelgroep die we te weinig horen als het over mobiliteit en openbare ruimte gaat. Via het project ‘Jonge Wegweters’ zoeken we uit hoe zij mobiliteit in onze stad beleven en hoe zij zich verplaatsen. We gaan in dialoog met hen zodat ook zij een belangrijk steentje bijdragen.


Door de visie en leefwereld van de jongeren te betrekken op de mobiliteit maak je het concreet en behapbaar. Mobiliteit bekeken vanuit dit oogpunt is heel interessant en ruim inzetbaar. - Schepen Louis Van Dionant


Denk mee na via participatie.halle.be ! Je kan ook terecht aan de selfservice desk in het stadhuis. Een baliemedewerker helpt je graag verder. De bevraging loopt tot en met 16 juli.

Meer info en contact