×

Halle opnieuw startplaats voor Gooikse Pijl

28/06/2023

De start van de Gooikse Pijl zal op 17 september opnieuw in Halle gegeven worden. de stad sluit een samenwerkingsovereenkomst af met de organisatie.

De Gooikse Pijl is een jaarlijkse wielerwedstrijd in het Vlaams-Brabantse Gooik. De 20ste editie wordt gereden op zondag 17 september 2023 en start ook dit jaar in Halle.

Start aan De Bres

De start van de Gooikse Pijl vindt ook dit jaar plaats aan sportcomplex De Bres. Daardoor zal de Monseigneur Senciestraat op zondag 17 september van 9u tot 13u30 niet bereikbaar zijn met de wagen. Er wordt een omleiding voorzien via de Brusselsesteenweg, de Meiboom en de Médard - J. van den Weghestraat.

Seingevers zullen tijdens de wielerwedstrijd alles in goede banen leiden. Het peloton zal net als vorig jaar vanuit Halle eerst een lus rijden om daarna in Gooik acht plaatselijke rondes af te malen.

Rommelmarkt

Op zondag 17 september gaat ook de rommelmarkt opnieuw door op en rond de Grote Markt, gezelligheid troef dus in de Halse binnenstad! Bezoekers kunnen parkeren op parking Leide en op het J. Possozplein.

Logistieke en financiële steun

De stad sluit een samenwerkingsovereenkomst af met vzw Wielerclub Gooik Sportief. Halle verleent logistieke steun en kent een toelage van 5.000 euro toe. De gemeenteraad heeft de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd.

Meer info voor de pers

Pieter Busselot

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0470 90 18 15

Functie(s)

  • 1ste schepen (sport, patrimonium, onroerend erfgoed, ICT, logistiek en aankoop, innovatie en smart city, landbouw)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

Lamme Gisj-stadion Lamme Gisj-stadion

Lamme Gisj-stadion opnieuw in handen van stad Halle

Het Lamme Gisj-stadion komt weer in handen van stad Halle. De stad sluit een dading met de CVBA Koninklijke Halse Sportclub.

VeertigbunderdreefVeertigbunderdreef

Stad Halle en Agentschap voor Natuur en Bos effenen samen het pad voor WK Gravel

In het Hallerbos wijkt het asfalt in een deel van de Veertigbunderdreef en de Dreef van Eigenbrakel. Dat is goed nieuws voor mens en dier.

loper Image by fxquadro on Freepikloper Image by fxquadro on Freepik

Olympic Essenbeek-Halle krijgt renteloze lening voor renovatie atletiekpiste

29/05/2024

Atletiekclub Olympic Essenbeek-Halle (OEH) krijgt van de stad Halle een renteloze lening van 25.000 euro voor de renovatie van de atletiekpiste in