×

Jean Jacminstraat krijgt gescheiden riolering en heraanleg

De stad Halle maakt werk van de heraanleg van de Jean Jacminstraat. De straat krijgt een gescheiden riolering en de weg wordt heringericht. Het resultaat zal een groenere buurt en een veiligere schoolomgeving zijn.

Rioolbeheerder Farys wil een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Jean Jacminstraat. De bewoners van de straat sluiten aan op dat stelsel. Zo wordt regenwater en afvalwater beter gescheiden. De stad organiseerde deze week een bewonersvergadering om meer uitleg te geven over de aansluiting die iedereen moet maken.

Brede voetpaden in schoolomgeving

Van de werken maakt Halle gebruik om de straat zelf opnieuw aan te leggen. Er is een voorontwerp klaar. Aan basisschool De Leerboom is er ruimte om aan beide kanten van de straat fietspaden aan te leggen, net als brede voetpaden. Er is ook een parkeerstrook voorzien.

Fietsstraat

In de richting van de Hollestraat tot aan de Astridlaan voorzien we een plateau ter hoogte van elk kruispunt. Zo vertragen we het verkeer. Die zone zou ook een fietsstraat worden. Tussen de Astridlaan en de Charles De Kosterlaan zijn brede voetpaden voorzien en ook plateaus aan de kruispunten.

Bijlage

Presentatie infoavond 26 juni 2023​

Meer info

Project- en investeringsbureau | T 02 365 95 33