×

GIST brengt gastronomie en cultuur aan de oevers van de Zenne in Halle

Kunst, theater, literatuur, natuur, gastronomie en industrie ontmoeten elkaar vanaf 26 augustus op iconische locaties in de Zennevallei tijdens het kunstenfestival GIST. Ook in Halle staan er activiteiten op het programma.

Tussen 26 augustus en 5 november 2023 hergist kunst in al zijn vormen in Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en de hele Zennevallei. Samen met het Vlaamse Randfonds en de culturele instellingen maken die gemeenten van de Zennevallei een niet te missen creatieve smeltkroes.

Gastronomie in Elisabethpark

In onze stad staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo serveert Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs met zijn chef een uitzonderlijk driegangenmenu in het Elisabethpark van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september. Op het menu onder andere een croque met grijze pens en oesterzwammen van Halse kweek.

Theater in ’t CC ‘t Vondel

GIST biedt nog meer culinair plezier op zondag 10 en maandag 11 september. Dan speelt Sien Vanmaele met theatergroep Laika ‘Zeemaal’ in CC ’t Vondel. De vraag ‘Kunnen we de wereld redden vanuit de keuken?’ is het uitgangspunt. In de zaal geniet je van een veganistisch maal, terwijl Sien antwoorden serveert.

Vogels spotten met Begijn

Met ‘Fwiet! Fwiet!’ nodigt comedian en natuurgids Begijn Le Bleu je uit op zondag 17 september om vogels te spotten in je eigen streek. Zo kom je meer te weten over het reilen en zeilen van onze natuur. Om 7u en om 9u neemt hij je mee op een kleine ontdekkingsreis vanaf het Gemeenteplein in Buizingen.

Openingsfeest in Drogenbos

Op zaterdag 26 augustus vindt het openingsfeest van GIST plaats op de Catala-site in Drogenbos. Vanaf 11u zendt Radio 1 live het programma Culture Club uit van op de site. Om 14u30 wordt het kunstenparcours officieel geopend en in de namiddag vertellen verschillende praatgasten over kunst en de Zennevallei. ’s Avonds kan je onder andere een optreden van Jef Neve meepikken.

Meer info voor de pers

Marc Snoeck

Telefoon

02 365 99 02

Mobiel

0497 11 29 74

Functie(s)

  • Burgemeester
  • Gemeenteraadslid Vooruit Halle
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

verlichting Stroppenverlichting Stroppen

Openbare verlichting blijft opnieuw branden na het einde van de Stroppenconcerten

Net als vorig jaar blijft de openbare verlichting na de Stroppenconcerten branden.

Liliane Saint Saint-PierreLiliane Saint Saint-Pierre

Vier samen met Liliane Saint Saint-Pierre de Vlaamse feestdag in Halle

Op 11 juli vier je ook in Halle de Vlaamse feestdag met een gratis optreden van Liliane Saint-Pierre.

Stroppenconcerten (c)Layla AertsStroppenconcerten (c)Layla Aerts

Stroppenconcerten zorgen voor muziek en gezelligheid in Halle

Op een gezellige zomeravond samen genieten van gratis optredens en allerlei lekkers ... Wat wil je nog meer?