×

Halle gaat voor een leuke én veilige start van het schooljaar

De scholen openen opnieuw de deuren op 1 september. Een spannend moment voor meer dan 10.000 kinderen en jongeren in Halle. We geven enkele tips mee voor een veilige én leuke start van het nieuwe schooljaar.

Drukker in schoolomgevingen

Het wordt vanaf september opnieuw drukker in de schoolomgevingen. Hou daar zeker rekening mee. Pas je rijstijl aan in de zone 30. Jonge kinderen schatten de gevaren in het verkeer niet altijd goed in. Zeker tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar voelen kinderen en jongeren zich nog wat onwennig in het verkeer. Maak gebruik van de kiss&ride-zones die in de buurt van heel wat scholen voorzien zijn om je kind af te zetten en op te halen.

Binnenstad is fietszone

De binnenstad is een fietszone. In een fietszone mogen fietsers op de rijbaan fietsen en moeten alle gemotoriseerde voertuigen altijd achter de fietsers blijven. De maximumsnelheid in een fietszone is 30 km/u voor alle weggebruikers. Onder andere aan de Slingerweg nemen fietsers dan ook de rijweg omdat het fietspad er een voetpad geworden is.

Veilige schoolroutes

Stippel vooraf je route uit. Misschien laat je de wagen beter staan om je kind met de fiets of te voet af te zetten en op te halen. Heb je de fietsroute langs het park van Buizingen al ontdekt? Of misschien is het jaagpad langs het Kanaal tussen Lembeek en Halle wel het perfecte traject. Verken de schoolroutes vooraf met je kind. Dat bespaart je meteen stress op die eerste schooldag.

Gemeenschapswachten en politie paraat

Niet enkel onze kindermascotte Basiel waarschuwt weggebruikers in de schoolomgevingen. De gemeenschapswachten en de politie houden een extra oogje in het zeil bij de start van het schooljaar. Ook doorheen het jaar staan de gemeenschapswachten paraat. Zo kon je ze liefst 260 keer aan een schoolpoort spotten vorig jaar. De LiDAR-superflitspaal plaatsen we in september in verschillende schoolomgevingen.

Jonge Wegweters

Verkeersveiligheid stopt niet aan de schoolpoort. We starten in het begin van het schooljaar met het traject Jonge Wegweters. Jongeren uit de secundaire scholen brengen fietsroutes in kaart en bedenken met onze hulp oplossingen voor knelpunten onderweg.

Duurzame wensen

In september duiken er op de speelplaatsen van de scholen ook postbussen op tijdens de Week van de Duurzame Gemeente. Het thema van die week is dit keer ‘onderwijs’. Van 18 tot en met 25 september deponeren kinderen en jongeren in de bussen hun wensen voor een duurzaam 2030.

Boekenkaftdag

Een nieuw schooljaar, dat is traditioneel ook boeken kaften. Maak van die lastige klus iets leuks en kom naar Ezelsoor. De boekenkaftdag in CC ’t Vondel vindt plaats op woensdag 6 september van 11u30 tot 17u. Kaft samen met je kinderen of kleinkinderen de boeken en plak er een leuk etiket op. Illustratoren versieren ze graag met prachtige tekeningen. Je kan er ook creatieve workshops meepikken. Meer info op www.vondel.be.

Meer info voor de pers

Marc Snoeck

Telefoon

02 365 99 02

Mobiel

0497 11 29 74

Functie(s)

  • Burgemeester
  • Gemeenteraadslid Vooruit Halle

Bram Vandenbroecke

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0471 79 63 25

Functie(s)

  • 2e schepen (mobiliteit, openbaar groen, dierenwelzijn, milieu, archief, streekmuseum, toerisme en erfgoed)
  • Gemeenteraadslid Groen

Louis Van Dionant

Mobiel

0499 70 23 83

Functie(s)

  • 6de schepen (jeugd en onderwijs, financiën, communicatie, juridische zaken, participatie, dienstverlening)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

baby in pamper Image by Freepikbaby in pamper Image by Freepik

Halle kiest voor ecologische luiers in kinderdagverblijven

De begeleiders in de kinderdagverblijven van stad Halle gebruiken voortaan ecologische luiers.

Digitaal bordDigitaal bord

Digitale borden geplaatst voor nieuw parkeergeleidingsysteem

Binnenkort vind je op de invalswegen naar de stad digitale borden die aankondigen welke parkings in de buurt beschikbaar zijn.

electrische wagen opladen image by Freepikelectrische wagen opladen image by Freepik

Neem parkeerplek aan laadpaal enkel in tijdens het laden

In Halle herken je de laadplaatsen voor elektrische voertuigen aan de opvallende groene kleur en het bord met een stekker.