×

Kunstacademie Halle bruist op 9 september tijdens opendeurdag

31/08/2023

Op zaterdag 9 september organiseert Kunstacademie Halle een opendeurdag. Tussen 10u en 15u maak je kennis met de academie op de 3 locaties. Docenten en leerlingen trakteren op een boeiende en bruisende dag.

Kunstacademie Halle biedt opleidingen aan in de studierichtingen Muziek, Woord, Beeld en Dans, en organiseert lessen op 3 locaties. Tijdens de opendeurdag kan je op al die campussen de academie ontdekken.

Muziek maken en toneel spelen op Campus Servais

Op de Campus Servais (Kardinaal Cardijnstraat 7, 1500 Halle) maak je kennis met alle muziekinstrumenten die je op de academie leert bespelen. Je kan ze ook allemaal eens uitproberen. Wie altijd al droomde om eens op een trompet te blazen of een harp te bespelen, is hier zeker aan het juiste adres. In de woordafdeling ontdek je de lessen voordracht en toneel. Wie liever de pen opneemt, kan terecht op de stand van de opleiding schrijven. Op het plein voor de academie zijn er tal van optredens. Wie honger heeft, kan voor een snelle hap terecht bij de foodtruck.

Open ateliers in De Meiboom

Op de Campus De Meiboom (Onderwijsstraat 2, 1500 Halle) maken jong en oud kennis met de opleiding beeld. De ateliers zijn doorlopend open en je kan zelfs mee open lessen volgen. De Onderwijsstraat is die dag autovrij en de vriendenkring houdt een gezellige bar open op het plein voor de academie.

Hiphop en ballet aan de Leide

Voor de opleidingen dans kan je terecht in de moderne danszaal op de Campus Leide (Leide 3). De leerkrachten maken je graag wegwijs in wereld van de klassieke en moderne dans. Wist je dat er sinds een aantal jaar ook Urban Dance (hiphop) kan gevolgd worden?

Schattenjacht doorheen de academie

Wie de smaak helemaal te pakken heeft, kan deelnemen aan een heuse schattenjacht doorheen de academie. Vind je alle schatten? Dan krijg je een fijn aandenken.

Op de 3 campussen krijg je extra informatie over het aanbod en kan je inschrijven voor het schooljaar 2023-2024. De inschrijvingen lopen nadien nog door tot zaterdag 30 september.

Meer info voor de pers

Louis Van Dionant

Mobiel

0499 70 23 83

Functie(s)

  • 6de schepen (jeugd en onderwijs, financiën, communicatie, juridische zaken, participatie, dienstverlening)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

drumsteldrumstel

Inschrijvingen Kunstacademie Halle nemen vliegende start

08/06/2023

De inschrijvingen voor het schooljaar 2023-2024 aan de Kunstacademie van Halle zijn gestart.

leerlingen kunstacademieleerlingen kunstacademie

Recordaantal inschrijvingen voor Halse Kunstacademie

06/10/2022

Schooljaar 2022-2023 is nu al een topjaar voor de Halse Kunstacademie.

winnaars gedichtenwedstrijdwinnaars gedichtenwedstrijd

Geslaagde eerste editie van het Woordfestival

Zaterdag 28 mei vond het eerste Woordfestival in Halle plaats. Deze dag vol theater en poëzie was een groot succes!