×

Weesfietsenactie aan het station van Halle op 28 september

07/09/2023

Op donderdag 28 september is opnieuw een weesfietsenactie aan het station van Halle gepland. Die dag worden alle fietsen die langere tijd niet zijn gebruikt uit de fietsenstalling verwijderd.

Stijgend aantal fietsers

Het aantal fietsers is de voorbije jaren fors gestegen in Halle. Daardoor gebruiken we met z’n allen vaker de fietsenstallingen in de stad, zeker aan het drukke station van Halle. Jammer genoeg staan er in deze fietsenstalling ook heel wat fietsen die langere tijd niet zijn gebruikt. In opdracht van het Fietspunt Halle en de NMBS zal Groep Intro die ‘weesfietsen’ verwijderen. Zo kunnen fietsers de fietsenstalling aan het station opnieuw optimaal benutten.

Eerst een label

Fietsen waarvan we vermoeden dat ze zijn achtergelaten, krijgen van medewerkers van Groep Intro een label in de weken voor de weesfietsenactie van 28 september. De fietsen die op de actiedag nog altijd gelabeld zijn, worden beschouwd als weesfietsen en verwijderd. De weesfietsenactie gebeurt voor alle duidelijkheid niet in de bewaakte Fietspunt-stalling uitgebaat door Groep Intro.

Is jouw fiets weg? Geen paniek!

Werd jouw fiets verwijderd tijdens de weesfietsenactie? Geen paniek! Alle fietsen worden nog 3 maanden bijgehouden in de Fiets Herstelplaats van Groep Intro in de Poststraat 5. Je kan hier elke weekdag terecht om je fiets op te halen van 8.30 uur tot 16.30u (op woensdag tot 19u). Nog vragen? Neem contact op met Groep Intro via het nummer 02 360 25 75.

Meer info voor de pers

Marc Snoeck

Telefoon

02 365 99 02

Mobiel

0497 11 29 74

Functie(s)

  • Burgemeester
  • Gemeenteraadslid Vooruit Halle
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

verlichting Stroppenverlichting Stroppen

Openbare verlichting blijft opnieuw branden na het einde van de Stroppenconcerten

Net als vorig jaar blijft de openbare verlichting na de Stroppenconcerten branden.

electrische wagen opladen image by Freepikelectrische wagen opladen image by Freepik

Neem parkeerplek aan laadpaal enkel in tijdens het laden

In Halle herken je de laadplaatsen voor elektrische voertuigen aan de opvallende groene kleur en het bord met een stekker.

Burenbemiddelaar PaulBurenbemiddelaar Paul

Burenbemiddeling lost conflicten tussen buren op

Geluidsoverlast, overhangende takken, vuil in de tuin, geurhinder … Alledaagse conflicten kunnen zorgen voor een gespannen sfeer tussen buren.