×

Tom ging van de privé naar de stad

Tom Borremans doet wegenonderhoud voor de stad Halle. De variatie en work-life balans bij de stad overtuigden hem om zijn job in de privé na 11 jaar vaarwel te zeggen. Maar het zijn de opleidingskansen die hem pas echt gelukkig maken.


Ja, je verdient meer in privé, maar daar moet je ook veel meer uren voor werken


Tom heeft zich zijn overstap van de aannemerij naar de stad nog niet beklaagd. Met veel enthousiasme vertelt hij over zijn keuze, maar ook over de twijfels waar hij mee zat vooraleer hij de sprong waagde: “In het begin was dat echt twijfelen, ja. Ik werkte 11 jaar lang in de privé. Dat is toch een hele verandering, hé. Zeker omdat je in de privé meer verdient. Maar wat mensen wel eens vergeten, is dat je voor dat geld ook wel veel meer uren moet kloppen."

Sinds je bij stad Halle werkt, is werk en privé beter in balans?

Tom: Absoluut. Bij Halle telt mijn werkweek 37 uren. Daarna ben ik klaar. Bij een aannemer in de bouw ben je soms tot 20u ’s avonds in de weer. Ik heb nu tijd voor mijn gezin, dat lukte in de privé niet. Bovendien kan ik altijd terecht bij mijn leidinggevende als er zich een probleem voordoet thuis. Alles is hier bespreekbaar.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Tom: Elke dag is anders. Die enorme afwisseling spreekt me aan. Kleine werkjes, grotere klussen: met de collega’s bespreken we hoe we een probleem best aanpakken en dat voeren we dan uit. Er is geen standaardmethode, wat telt is kwaliteit. Daar krijgen we gelukkig tijd voor. Bovendien woon ik in Halle. Het werk dat ik doe, maakt mijn eigen wereld beter. Dat vind ik een enorme meerwaarde. 

Dus jullie leren alles van elkaar?

Tom: Door onderling voortdurend ideeën en methodes uit te wisselen, leren we veel van elkaar. Maar ik volg ook externe opleidingen, zoals onlangs over asbest. Zo’n dingen interesseren me. Ook de training om met een graafmachine te werken was heel erg leuk. Maar waar ik echt naar uitkijk, is dat ik binnenkort mijn rijbewijs C mag halen. Op kosten van de stad. Dat is echt een heel mooi cadeau.