×

Anneke helpt Hallenaren van harte

Anneke d’Haeseleer werkt al 10 jaar voor stad Halle. Na 7 jaar in het openbaar domein besloot ze 3 jaar geleden te veranderen van functie. Nu vind je haar terug in het stadskantoor, waar de sfeer en de mensen elke dag het verschil maken voor haar.


Ik kom vrolijk toe op het werk én thuis. Heerlijk!


Anneke is de vrolijkheid zelve. Zo enthousiast als ze ons te woord staat, zo neemt ze ook de telefoon op die tijdens dit gesprek plots rinkelt. “Vind je het erg als ik deze even opneem?” Efficiënt en vriendelijk loodst ze een verdwaalde Hallenaar naar de juiste pagina op de website van de stad. 

Anneke, zo vriendelijk! Ik zou bijna een probleem uitvinden om je te bellen. Vind je het moeilijk om altijd geconfronteerd te worden met problemen?

Anneke: Dat maakt mijn job net zo fijn. Ik kan Hallenaren bijstaan en helpen. In ruil krijg ik veel dankbaarheid. Zo hielp ik onlangs iemand die in de puree zat met haar administratie. Haar partner was gestorven, maar de datum van overlijden op de belastingbrief klopte niet. Ik bracht dat in orde en maakte zo echt een verschil in het leven van die dame. Het menselijk contact, daarvoor doe ik het. 

Veranderde je daarom van functie binnen de stad?

Anneke: Na 7 jaar bij openbaar domein had ik gewoon nood aan een nieuwe uitdaging. Het stadskantoor leek me wel iets dus ben ik ervoor gegaan. Ik mocht op gesprek en dat was dat, ik kreeg de job. Het is echt heel makkelijk om intern te veranderen van functie. 

Waarom bleef je werken voor stad Halle?

Anneke: Ik hou van de sfeer op de werkvloer en voel me hier goed. Ik mag opleidingen volgen, er wordt naar ons geluisterd en ik kan thuiswerken. Dat gaat uiteraard niet wanneer ik aan de balie zit. Dan ben je gebonden aan de openingsuren. Maar wanneer ik de belbalie beman, doe ik dat soms van thuis uit. Dat is hier allemaal geen probleem. 

Jij komt dus elke avond fluitend thuis?

Anneke: (lacht) Zeker sinds ik een e-bike lease via het werk. Vroeger deed ik alles met de auto, maar ik was de files beu. Nu rij ik zelfs om, gewoon om een betere weg te nemen. Daardoor kom ik vrolijk toe op het werk én thuis. Heerlijk!