×

Halse bibliotheek pakt uit als belevingsbib met activiteiten

14/09/2023

De Halse bibliotheek is een aangename ontmoetingsplek waar je geniet van boeiende activiteiten. De komende maanden pakt onze bib uit met een aantal evenementen. 

De Halse bib maakt haar naam waar als een (t)huis van de stad: een warme, sociale, prikkelende omgeving voor alle inwoners. Laat je alvast inspireren door de volgende activiteiten.  

Maandelijkse voorleesmomenten 

Voorlezen is de beste aanzet tot een leven lang leesplezier. Onze bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers lezen voor uit boekjes voor kinderen tussen 3 en 5 jaar. In de Halse bib kunnen luistergrage oortjes elke eerste woensdag van de maand terecht om 15u. In Essenbeek wordt elke derde zondag van de maand vanaf 10u30 voorgelezen. Deelname is gratis. 

Spelavonden 

Schuif gezellig mee aan onze speeltafels in de refter van het stadhuis en laat je verrassen door de wondere wereld van het gezelschapsspel. We zetten elke eerste donderdag van de maand van 19u30 tot 21u30 een spel uit onze spelotheek in de kijker. Twee ervaren bordspelfanaten geven deskundige uitleg en daarna ga je zelf aan de slag. We zorgen ook voor een breed aanbod aan andere spelletjes dat je vrij kan komen spelen. Kom alleen, met vrienden, kennissen, familie ... Deelnemen kan vanaf 14 jaar. Inschrijven is niet nodig. 

Digidokter en digihelpers

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over zoeken op internet, installeren van apps of werken met de online catalogus van de bib? Eén keer per maand kan je, gratis en zonder afspraak, in de bib terecht om je vragen te stellen aan de Digidokter. De volgende afspraken liggen vast op: 

  • Woensdag 27 september (15u tot 17u) 
  • Woensdag 25 oktober (15u tot 17u) 
  • Woensdag 29 november (15u tot 17u) 
  • Woensdag 20 december (15u tot 17u) 

Daarnaast zijn elke woensdag (15u-17u) en donderdag (17u-19u) onze Digihelpers aanwezig in het Digipunt om je, gratis en zonder afspraak, te helpen met al je digitale vragen. 

Leesclub  

Zo’n 5 keer per jaar bespreken we een bijzonder boek. Boeiende en inspirerende avonden, maar vooral ook heel gezellig. Deel er je leeservaring met anderen onder begeleiding van een ervaren leesgids. We gaan dieper in op de thema's van het gelezen boek en gaan in gesprek. Zo ontdek je ongetwijfeld nieuwe invalshoeken en verrassende meningen.  

Leesclub voor jongeren: 'Generatie B'  

Deze leesclub voor jongeren tussen 14 en 26 jaar komt tweemaandelijks samen. Ben je op zoek naar een leuke en boeiende manier om nieuwe boeken te ontdekken en in contact te komen met gelijkgestemde lezers? Zoek niet verder! Word lid en begin aan een literaire ontdekkingsreis.  

Filokafee 

Aan de hand van een filosofische vraag gaan we samen op zoek naar de ware aard achter de dingen. Een praatgroep waar luisteren even belangrijk is als spreken en waar doorgronden en begrijpen het motto is. Schuif gezellig aan in de Thevenetzaal van het stadhuis, elke eerste donderdag van de maand tussen 14u en 16u. Begeleiding: Leen D’Hondt. 

Deelnemen? Geef een seintje via bibliotheek@halle.be 

Levende bibliotheek 

Op zaterdag 18 november kan je in het kader van November Wereldmaand de ‘Levende Bibliotheek’ ontdekken. Hier ontleen je geen boeken, maar mensen van vlees en bloed die graag hun verhaal met je delen. Kom zeker langs tussen 10u en 13u. en ga onder andere in gesprek over het einde van ‘Hokjes en labels’ met Anne, het leven ‘Tussen twee culturen’ met Sabiha en als ‘Activiste’ in evenwicht met de natuur met Nicky. Locatie: bib Halle.  

Meertalig voorleesmoment 

In het kader van de Voorleesweek (van 18 tot en met 26 november) en November Wereldmaand organiseert de Halse bib op woensdag 22 november een meertalig voorleesmoment van 15u tot 17u.   

De Schrijfwijzen 

Creatief Schrijven vzw, VRT, de krant De Standaard en de Vlaamse bibliotheken dagen iedereen uit om mee te spelen met ‘De Schrijfwijzen’. Geen klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. De winnaar krijgt een exclusief cadeau!  

  • Vrijdag 6 oktober (10u tot 21u30) 
  • De Kazerne, Leide 3, 1500 Halle 

Deelname is gratis. Inschrijven via deschrijfwijzen.be/speelmee

Meer info voor de pers

Christophe Merckx

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0496 37 04 85

Functie(s)

  • 3de schepen (burgerlijke stand en bevolking, bibliotheek, senioren, preventie, sociale projecten, evenementen en feestelijkheden)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

Render bibRender bib

Halse bibliotheek keert binnenkort terug naar de Basiliekstraat

20/06/2024

Na twee jaar keert de Halse bibliotheek binnenkort terug naar haar prachtig vernieuwde locatie in de Basiliekstraat.

spelotheek bibspelotheek bib

Nieuw in de bib: een gameaanbod én een inclusieve spelotheek

20/12/2023

Voortaan leen je in de bibliotheek games uit. En je ontdekt er een inclusief aanbod in de spelotheek.

Dame doet een betaling online (c)Image by Drazen Zigic on FreepikDame doet een betaling online (c)Image by Drazen Zigic on Freepik

Bibliotheek breidt digitale dienstverlening uit

14/12/2023

Voortaan kan je je lidmaatschap van de bib verlengen of een tegoed betalen ook online in orde brengen.