×

Nederlands oefenen in de winkel van 2 tot en met 6 oktober in Halle

Van 2 tot en met 6 oktober winkelen Halse burgers die Nederlands leren bij lokale handelaars om de taal te oefenen. 

Aansluitend op het ‘Weekend van de klant’ én tijdens de ‘Week van het Nederlands’ organiseren we van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 6 oktober een oefenparcours Nederlands in winkels in Halle. Het project van de dienst Gelijke Kansen loopt in samenwerking met het Centrum voor Volwassenonderwijs en Ligo, Centrum voor basiseducatie: 2 scholen die in onze stad cursussen Nederlands geven aan anderstalige volwassenen.  

‘Ik winkel en oefen Nederlands’ 

15 lokale handelaars stapten enthousiast mee in het project. Omdat iedereen boodschappen doet, is winkelen een laagdrempelige manier om Nederlands te oefenen voor iedereen. Samen met hun leerkrachten bezoeken kleine groepjes anderstalige inwoners een uitgestippeld oefenparcours in ons stadscentrum. Herkenbaar aan een boodschappentas met het logo ‘ik winkel en oefen Nederlands’ lossen ze een reeks opdrachten op in de deelnemende winkels, zoals extra info vragen over bepaalde producten. Een fijne manier om op een heel concrete manier Nederlands te oefenen en meteen ook nieuwe handelszaken te ontdekken en fijne babbels te hebben met onze winkeliers.  

Evaluatie 

Na afloop van deze eerste editie verzamelen we feedback van alle betrokken partijen: de deelnemers, de leerkrachten en de handelaars. Bij een positieve evaluatie willen we het project graag een aantal keer per jaar herhalen in Halle. Een garantie om Nederlands te blijven oefenen en in één klap ook onze stad en handelaars beter te leren kennen.  

Meer info en contact