×

Pallieterweidestraat in Buizingen voortaan fietsstraat

25/10/2023

Fietsers krijgen er een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Buizingen en Huizingen bij. De Pallieterweidestraat in Buizingen wordt namelijk een fietsstraat. 

Wat is een fietsstraat? 

In een fietsstraat moeten alle gemotoriseerde voertuigen altijd achter de fietsers blijven. Ze mogen geen fietsers inhalen. Enkel prioritaire voertuigen (met sirene en zwaailicht) mogen fietsers inhalen. Dit past in het mobiliteitsbeleid van de stad waar stappers, trappers en het openbaar vervoer de hoofdrol in spelen. De stad wil het gebruik van de fiets meer promoten. 

Veilige fietsverbinding tussen centrum Halle en Huizingen 

De gemeenteraad keurde het aanvullend politiereglement goed om van de Pallieterweidestraat in Buizingen een fietsstraat te maken. Deze straat sluit aan op de fietsstraat in de Albert Vaucampslaan in Huizingen. De gemeente Beersel nam al maatregelen om de omgeving autoluwer te maken. Zo werd er eenrichtingsverkeer ingevoerd, net als een tonnagebeperking.  

Veilige fietsverbinding 

Door van de Pallieterweidestraat een fietsstraat te maken, creëert de stad een veilige fietsverbinding tussen het fietspad langs de spoorweg van Halle naar Buizingen en de fietsstraat in de Albert Vaucampslaan. Zo voorzien we voortaan een veilige en comfortabele route voor fietsers tussen het centrum van Halle en Huizingen. 

Meer info voor de pers

Bram Vandenbroecke

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0471 79 63 25

Functie(s)

  • 2e schepen (mobiliteit, openbaar groen, dierenwelzijn, milieu, archief, streekmuseum, toerisme en erfgoed)
  • Gemeenteraadslid Groen
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

electrische wagen opladen image by Freepikelectrische wagen opladen image by Freepik

Neem parkeerplek aan laadpaal enkel in tijdens het laden

In Halle herken je de laadplaatsen voor elektrische voertuigen aan de opvallende groene kleur en het bord met een stekker.

VanhamstraatVanhamstraat

Zone 30 in Vanhamstraat en Heideveld en langer parkeren in Lijsterlaan

26/06/2024

Halle verandert de verkeers- en parkeerregels op sommige plekken in de stad voor veiliger en aangenamer verkeer voor iedereen.

2 mensen verhuizen2 mensen verhuizen

Aanvraagtijd vergunning voor inname van openbaar domein afhankelijk van hinder

20/06/2024

Een plek voor je huis voorzien voor een verhuiswagen, een container of een stelling? Dan heb je een vergunning van de stad nodig.