×

Maak je omgeving groener met Plan Boommarter en stad Halle

Een houtkant, haag, poel of zelfs boomgaard. Bij Plan Boommarter kan je terecht voor advies en ondersteuning voor een groenere omgeving.

Stapje per stapje werkt Plan Boommarter (al bijna 15 jaar!) aan de verbinding van het Hallerbos met het Lembeekbos en andere natuurgebieden ten zuiden van Halle. Dat doen ze door bossen uit te breiden, maar ook door kleine landschapselementen aan te planten. Denk aan houtkanten, hagen, boomgaarden en knotwilgenrijen. Zo verbinden ze natuur met natuur om hopelijk opnieuw boommarters te verwelkomen in Halle.

Wil je ook graag zorgen voor meer groen?

Klop gerust aan bij Plan Boommarter via info@planboommarter.be! Zij geven advies en ondersteuning voor het herstel van natuurlijke poelen en voor aanplantprojecten vanaf 10 hoogstambomen of 50 meter haag (of een combinatie). Bovendien komt Plan Boommarter tussen in de kosten. Zo draag je als eigenaar maximum 30% van de kosten.

En in je tuin?

Voor kleinere aanplantingen of voor meer groen in je tuin kan je trouwens ook deelnemen aan de haagplantactie van de Halse milieuraad. Hier kan je kiezen uit verschillende haagsoorten, gemengde haagpakketten, klimplanten en klein fruit. Al het plantgoed is streekeigen en biologisch gekweekt. Bovendien betaal je gemiddeld 30% minder voor je planten. Bestellen kan nog tot 1 november via dit formulier.

Plan Boommarter is het samenwerkingsverband tussen de stad Halle, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Natuurpunt Halle, Natuurgidsen Zuidwest-Brabant en Agentschap voor Natuur en Bos.