×

Telramen brengen verkeersstromen in Halle in kaart

Halle plaatst op 45 locaties telramen. Met die toestellen brengt de stad de verkeersstromen in kaart. De informatie wordt gebruikt om de mobiliteit in de stad te verbeteren. 

Een telraam is eigenlijk een slimme verkeersteller. Als je ze plaatst op strategische locaties, monitor je het verkeer in realtime. Telramen verzamelen data over hoe druk onze straten zijn, welke soorten voertuigen er passeren, en nog veel meer. Die informatie helpt de stad om betere beslissingen te nemen over de mobiliteit. De resultaten van de telramen zijn niet alleen belangrijk voor de verkeersveiligheid, maar leveren ook nuttige informatie op wanneer de stad grote projecten uitwerkt. 

45 strategische locaties 

In totaal zijn er 45 strategische locaties geselecteerd. De bakjes worden onder andere geplaatst bij bewoners langs de Auguste Demaeghtlaan, de Vandenpeereboomstraat en de Nijvelsesteenweg, maar ook de Beertsestraat, Albertstraat en Basiliekstraat zijn geselecteerd. Ook in verschillende woonwijken brengen de telramen binnenkort het verkeer in kaart. 

Meer info en contact