×

Stad Halle trots op label ‘Sportbedrijf’: 600 medewerkers kunnen elke dag bewegen en sporten

Halle krijgt van Sport Vlaanderen het label ‘Sportbedrijf’. Het label is een erkenning voor de inspanningen die de stad levert om meer dan 600 medewerkers te laten sporten en bewegen.

Sinds 2022 kunnen alle bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot sporten en bewegen het label ‘Sportbedrijf’ verdienen. Stad Halle vindt als werkgever een gezonde balans in het leven belangrijk en dat merk je aan het beleid. Sport Vlaanderen beloont die inspanningen met de toekenning van het label. Halle promoot dan ook elke dag op verschillende manieren sporten en bewegen onder het personeel.

Welzijn staat centraal op ‘Wel in je vel’-dag

Zo organiseert de dienst personeelszorg, in samenwerking met verschillende diensten de ‘Wel in je vel’-dag. Tijdens die themadag staat welzijn op het werk centraal en kan het personeel kiezen uit een divers aanbod van sportactiviteiten en workshops zoals yoga, matcurling of gezond koken. Doorheen het jaar lanceert de dienst verder acties rond stoppen met roken, mentaal welzijn, slaap en andere thema’s.

Leuke activiteiten voor medewerkers

Genie, de vriendenkring van stad Halle, organiseert ook leuke activiteiten voor de medewerkers. Daarbij is er veel aandacht voor sport. Zo lanceerde Genie een ‘start to run’, stippelden de leden een graveltocht uit en motiveerden ze collega’s om mee te doen aan de loopwedstrijd Ekiden in Brussel.

Het personeel sport zelfs in de stadsgebouwen. Of wat dacht je van een tafeltennis- en dartstornooi? Zo krijgen medewerkers tijdens de pauzes leuke beweegkansen. En zelfs de thuiswerkers hebben geen excuus. Met eenvoudige beweegvideo’s zet Halle hen aan om ook aan het bureau op tijd te bewegen.

Wandelroutes vertrekken aan stadsgebouwen

Wie zin heeft om ’s middags te wandelen kan wandelroutes opzoeken die vertrekken aan de stadsgebouwen en een half uur beweging opleveren. De sportdienst heeft verder 10 fietsen klaar staan voor het personeel.

Pendelen tussen thuis en het werk kan gezond zijn als je te voet gaat of de fiets neemt. En dus kan je als werknemer van stad Halle een fiets leasen. Bovendien krijg je als fietser een woon-werkvergoeding. Ook wie te voet komt, mag rekenen op die extra. Wie zo meer dan 100 euro woon-werkvergoeding krijgt, wordt beloond met 50 euro aan extra ecocheques.

Meer info voor de pers

Pieter Busselot

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0470 90 18 15

Functie(s)

  • 1ste schepen (sport, patrimonium, onroerend erfgoed, ICT, logistiek en aankoop, innovatie en smart city, landbouw)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

koppel met huissleutels Image by Freepikkoppel met huissleutels Image by Freepik

Jouw woonproject verhuren? Ontdek de voordelen van geconventioneerde verhuur

Heb je drie of meer woningen en wil je die verhuren? Dan is geconventioneerde verhuur misschien iets voor jou.

Studenten © Greetje Van BuggenhoutStudenten © Greetje Van Buggenhout

VUB-onderzoeksgroep B-PHOT en Stad Halle lanceren ambitieus STEM-steunpunt

Innovatief centrum in Amab-gebouw moet drempels voor jongeren verlagen

Lamme Gisj-stadion Lamme Gisj-stadion

Lamme Gisj-stadion opnieuw in handen van stad Halle

Het Lamme Gisj-stadion komt weer in handen van stad Halle. De stad sluit een dading met de CVBA Koninklijke Halse Sportclub.