×

Gezonder leven met Marjan als nieuwe Beweging Op Verwijzing-coach

08/02/2024

Met Marjan Vanden Hoof heeft de Zennevallei een nieuwe ‘Beweging op Verwijzing’-coach. Zij geeft beweegtips op maat voor wie gezonder wil leven. En daarvoor hoef je helemaal niet sportief te zijn.

‘Beweging Op Verwijzing’ helpt mensen op weg naar een actiever leven. Zorgverleners, zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen en zelfs apothekers, maken voor jou een verwijsbrief op. Je krijgt dus geen medicijn voorgeschreven, maar wel beweging.

Persoonlijk beweegplan

Hoe begin je eraan? Vraag je zorgverlener om een verwijsbrief en neem contact op met Bewegen Op Verwijzing-coach Marjan. Dat is de allereerste stap. Zij maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Een plan dat past in jouw dagelijks leven.

Geen streng fitnessprogramma

Marjan Vanden Hoof is sinds dit jaar aan de slag als BOV-coach in de Zennevallei. Ze stelt meteen gerust. Wie haar opzoekt, krijgt geen streng fitnessprogramma voorgeschoteld. “Dat zeker niet”, lacht Marjan. “We houden het heel simpel. Hoe beweeg je meer in je eigen huis? We praten eerst. Misschien heb je de auto niet altijd nodig wanneer je naar je werk gaat. En kan je daar dan de trap nemen, in plaats van de lift. Je kan zelfs in beweging blijven als je televisie kijkt.”

Bewegen doet wonderen

De Zennevallei heeft al sinds 2017 een BOV-coach. Marjan volgt Dirk Van Lancker op. “Bewegen is een medicijn dat voor alles helpt”, weet Dirk. Hij is blij dat het werk wordt verdergezet. “Voor mensen die revalideren of hun overgewicht aanpakken. Maar ook voor wie tegen depressie of burn-out vecht, doet het wonderen. Vraag er dus zeker zelf naar bij je arts of apotheek als je denkt dat je wat hulp kan gebruiken om actiever te leven.”

Info: ‘Bewegen op Verwijzing’ via www.gezondleven.be

Meer info voor de pers

Pieter Busselot

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0470 90 18 15

Functie(s)

  • 1ste schepen (sport, patrimonium, onroerend erfgoed, ICT, logistiek en aankoop, innovatie en smart city, landbouw)
  • Gemeenteraadslid CD&V

Christophe Merckx

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0496 37 04 85

Functie(s)

  • 3de schepen (burgerlijke stand en bevolking, bibliotheek, senioren, preventie, sociale projecten, evenementen en feestelijkheden)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

Lamme Gisj-stadion Lamme Gisj-stadion

Lamme Gisj-stadion opnieuw in handen van stad Halle

Het Lamme Gisj-stadion komt weer in handen van stad Halle. De stad sluit een dading met de CVBA Koninklijke Halse Sportclub.

VeertigbunderdreefVeertigbunderdreef

Stad Halle en Agentschap voor Natuur en Bos effenen samen het pad voor WK Gravel

In het Hallerbos wijkt het asfalt in een deel van de Veertigbunderdreef en de Dreef van Eigenbrakel. Dat is goed nieuws voor mens en dier.

loper Image by fxquadro on Freepikloper Image by fxquadro on Freepik

Olympic Essenbeek-Halle krijgt renteloze lening voor renovatie atletiekpiste

29/05/2024

Atletiekclub Olympic Essenbeek-Halle (OEH) krijgt van de stad Halle een renteloze lening van 25.000 euro voor de renovatie van de atletiekpiste in