×

Voortaan ook gratis gft-inzameling via recyclagepark

Vanaf 1 maart kan je groente-, fruit- en tuinafval gratis aanbieden in het recyclagepark. Zo vermijden we dat er nog gft in de restafvalzakken terecht komt.

Uit een restafvalanalyse in Halle blijkt dat we met z’n allen nog altijd onze restafvalzak vullen met 37% gft. Nochtans zijn de regels voor het sorteren van afval veranderd en mag je geen gft meer in de restafvalzak stoppen.

Goed voor het milieu

Dat gft niet zomaar meekan met het restafval heeft een goede reden. Als je het afval van groenten, fruit en tuin in de juiste composteerbare zak meegeeft, kan het via de composteerinstallatie tot een bodemverbeteraar worden verwerkt. Als je weet dat Vlaamse gezinnen jaarlijks zo’n 175.498 ton aan eetbare voedselresten weggooien, kunnen we zo een groot verschil maken voor het milieu.

Goed voor je portemonnee

Bovendien zijn de composteerbare zakken voor gft goedkoper dan de exemplaren voor restafval. Voor een restafvalzak betaal je 0,5 euro (15L), 1 euro (30L) en 2 euro (60L). Voor gft-zakken is dat 0,25 euro (15L), 0,5 euro (30L) en 1 euro (60L). Door correct te sorteren, bespaar je flink wat geld.

Voortaan ook gratis inzameling in recyclagepark

Wacht je liever niet tot de volgende ophaling? Breng je gft-afval dan in een officiële gft-zak naar het recyclagepark. Dat kan in Halle sinds 1 maart 2024, gratis en zonder afspraak. In het recyclagepark koop je trouwens ook compostvaten of compostbakken aan een verlaagd tarief. Zo kan je zelf aan de slag om je gft-afval in de tuin of op het terras te composteren.

Meer weten?

➜ Over composteren

➜ Over de afvalzakken en -ophaling in Halle

 

Meer info en contact