×

Aangepaste shuttlebus naar Hallerbos voor personen met een handicap

28/03/2024

Binnenkort bloeien de paarse boshyacinten in het Hallerbos. De stad legt voor het eerst een speciale shuttlebus in voor personen met een handicap. Ook de gewone shuttlebus rijdt opnieuw uit.

Mensen in een rolstoel kunnen perfect meerijden. De shuttlebus rijdt tijdens de festivalweekends op 13 en 14, 20 en 21 en 27 en 28 april, en ook op de feestdag van 1 mei. Deze bus met oprijplaat is voorbehouden aan gebruikers van een parkeerkaart voor personen met een handicap en hun begeleiders.

Vooraf reserveren

Meerijden met deze shuttlebus is gratis, maar je moet wel vooraf een plek reserveren. Dit doe je bij Visit Halle via 02 365 98 50 of aan de toerismebalie in het Historisch Stadhuis (open van woensdag t.e.m. zaterdag van 9u-12u en 13u-16u). De bus stopt aan het Stationsplein en Parking 4 (Dries). Hier start de plateauwandeling van 4 km met een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers en bezoekers met beperkte mobiliteit.

Gratis shuttlebus

De gewone shuttlebus rijdt ook opnieuw uit. Ook die is gratis. Tijdens de festivalweekends en op 1 mei rijdt de bus van 9u tot 20u. Dan stopt hij elk half uur aan de haltes Stationsplein, Welkomstlaan en Parking 11 (Houtveld). Op zon- en feestdagen is dat om de 20 minuten.

Met de fiets naar het Hallerbos

Door de bouw van het nieuwe ecoduct is er weinig parkeerplaats aan het Hallerbos. Als je zorgeloos de bloemen wil bewonderen, kom je best te voet of met de fiets.

Info:https://www.visithalle.be/nl/hyacintenfestival

Meer info voor de pers

Bram Vandenbroecke

Telefoon

02 365 99 03

Mobiel

0471 79 63 25

Functie(s)

  • 2e schepen (mobiliteit, openbaar groen, dierenwelzijn, milieu, archief, streekmuseum, toerisme en erfgoed)
  • Gemeenteraadslid Groen
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

De modulaire opstelling op het Stationsplein.De modulaire opstelling op het Stationsplein.

Groener en kleurrijker Stationsplein dankzij verplaatsbare opstelling

Het Stationsplein in Halle krijgt groen én meer kleur. Daar zorgt een modulaire opstelling met verplaatsbare onderdelen voor.

jonge mannen dragen mariabeeldjonge mannen dragen mariabeeld

Romeo’s vieren mee tijdens Kroningsfeesten op 19 mei

Met de Kroningsfeesten vieren we dit jaar in Halle de 150ste verjaardag van de kroning van de Zwarte Madonna, het iconisch Mariabeeld.

MariaprocessieMariaprocessie

Halle verwelkomt de bedevaarders in mei en Mariaprocessie op Pinksteren

Mei is traditioneel Mariamaand in Halle, en daarmee ook het begin van het bedevaartseizoen.