×

Omgeving kapel Beertsestraat krijgt groene opknapbeurt

De omgeving van de kapel op de hoek van de Beertsestraat en de Victor Demesmaekerstraat krijgt een groene opknapbeurt. Stad Halle legt onder andere een groen grindgazon en een bloemenweide aan.

De kapel ligt op de route van de Weg-Om, een wandeling die je langs een oude processieweg vol religieus erfgoed voert. De omgeving van de kapel kan een opknapbeurt gebruiken.

Aangenamer voor wandelaars en buurtbewoners

De hoek van de Beertsestraat en de Victor Demesmaekerstraat wordt een aangenamere en groenere plek voor wandelaars en buurtbewoners. Deze werken zijn gepland:

  • Grindgazon: De steentjes maken plaats voor een grindgazon. Dit ziet er niet alleen groener uit, maar blijft ook goed toegankelijk voor iedereen. Het gazon er rond wordt ook onderhouden.
  • Inheemse haag: De uitheemse struiken onder de bomen worden vervangen door een lage inheemse haag. Deze haag past beter in het landschap en zorgt voor een buffer rond de kapel.
  • Bloemenweide: In het voorste gedeelte kunnen bloembollen van inheemse bloemen aangeplant worden. Die bloemen bloeien langer, trekken bijen aan en bieden een prachtig zicht voor iedereen die langskomt.
  • Zitbank: Eerder is op advies van de seniorenraad al een zitbank geplaatst.

De werken worden dit najaar uitgevoerd en gebeuren grotendeels in eigen beheer.

Meer info en contact