×

Restaurant en B&B De Kaai

In De Kaai proef je heerlijke gerechten met het beste uit de Noordzee, terwijl de bed & breakfast boven het restaurant je laat genieten van een vleugje Griekenland, Vietnam, Engeland of Marokko langs de Halse vaart. Een smakelijke babbel met chef-kok Christian Devreker.

Je kreeg de liefde voor het koken mee met de paplepel.

Christian:Klopt, mijn ouders hadden een visrestaurant op de Vismarkt in Brussel. Als kind vond je me vaak met mijn zus in de keuken. Dan mochten we hardgekookte eitjes pellen of het zelfgedraaid ijs uit de kom halen. En soms opeten ook, natuurlijk. (lacht)

Voor welke gerechten zakken klanten af naar De Kaai?

Klassiekers met vis, zoals sole meunière of bouillabaisse. We werken ook altijd met seizoensgebonden producten. De bereidingswijze van onze kabeljauw bijvoorbeeld verandert naargelang de verse producten van de tijd van het jaar. Dan denk ik onder andere aan asperges. Daarnaast vind ik het ook fijn om af en toe een minder gekende vis op de kaart te zetten, zoals leng of pieterman.

Wat leerde je van je ouders en de sterrenrestaurants waar je werkte? 

Een goede basis is alles. Daarom gebruiken we in De Kaai enkel topproducten. Onze leverancier voor de vis is Quisquater, hij levert rechtstreeks uit de vismijn. Ook voor onze groenten werken we via de korte keten met een lokale groenteboer uit Dilbeek. Met zo’n verse, pure producten komen de smaken en de inspiratie vanzelf. Natuurlijk hoort daar ook een goed team bij dat alles tot in de puntjes verzorgd aan tafel brengt bij onze klanten.

De Kaai is naast een restaurant ook een B&B.

Met 4 kamers in totaal, zo vind je langs de Halse vaart een vleugje Griekenland, Vietnam, Engeland en Marokko. Onze gasten die hier overnachten zijn vooral zakenmensen met afspraken in Brussel. Daarnaast is het ook altijd druk wanneer er in Halle evenementen zijn, zoals het Hyacintenfestival of Tour de Geuze.

Ten slotte, wat betekent chef-kok zijn voor jou?
Koken is ambacht. Zo’n vers gevangen vis die je van kop tot graat tot een heerlijk gerecht verwerkt met, per seizoen, andere lekkere ingrediënten: daarom doe ik het zo graag. En het doet elke keer heel veel plezier als een klant spontaan onze open keuken bezoekt om te zeggen dat het heeft gesmaakt.

 

Restaurant en B&B De Kaai

Vandenpeereboomstraat 58, 1500 Halle, België | 02 380 18 44 | info@restaurantdekaai.be | www.restaurantdekaai.be


ALLEMAAL LOKAAL
 

Benny en NadègeBenny en Nadège

Restaurant en B&B Den Ommegang

Een restaurant met B&B naast de kerk van Buizingen met een reputatie onder vleesliefhebbers.

Christel Desmet van IdunaChristel Desmet van Iduna

Iduna

Sinds 1987 is Christel Desmet de drijvende kracht achter schoonheidsinstituut Iduna in de Sint-Rochuswijk.

Slagerij Van LysebethSlagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth in Buizingen zweert bij kwaliteit, zowel in de toonbank als op de werkvloer.


MAAK KENNIS MET ONZE HANDELAARS

Benny en NadègeBenny en Nadège

Restaurant en B&B Den Ommegang

Een restaurant met B&B naast de kerk van Buizingen met een reputatie onder vleesliefhebbers.

Christel Desmet van IdunaChristel Desmet van Iduna

Iduna

Sinds 1987 is Christel Desmet de drijvende kracht achter schoonheidsinstituut Iduna in de Sint-Rochuswijk.

Slagerij Van LysebethSlagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth in Buizingen zweert bij kwaliteit, zowel in de toonbank als op de werkvloer.

Patrick Van Mieghem helpt klant Daisy bij het kiezen van een reis. (c) Kevin FaingnaertPatrick Van Mieghem helpt klant Daisy bij het kiezen van een reis. (c) Kevin Faingnaert

Fly Away Reizen

Al meer dan 30 jaar helpt Patrick Van Mieghem jou aan je droomvakantie.

Rudy en Caro DuyckRudy en Caro Duyck

Optiek Duyck

Tijd voor een nieuwe zonnebril? Of uitgekeken op die oude leesbril?

Uitbaters Frank en Mina Uitbaters Frank en Mina

’t Parlement

Frank en Mina veroverden de harten van de Hallenaren met een eigenzinnige kaart van bieren en whisky’s.