Restaurant en B&B De Kaai
In De Kaai proef je heerlijke gerechten met het beste uit de Noordzee, terwijl de bed & breakfast boven het restaurant je laat genieten van een vleugje Griekenland, Vietnam, Engeland of Marokko langs de Halse vaart. Een smakelijke babbel met chef-kok Christian Devreker.
Je kreeg de liefde voor het koken mee met de paplepel.
Christian:Klopt, mijn ouders hadden een visrestaurant op de Vismarkt in Brussel. Als kind vond je me vaak met mijn zus in de keuken. Dan mochten we hardgekookte eitjes pellen of het zelfgedraaid ijs uit de kom halen. En soms opeten ook, natuurlijk. (lacht)
Voor welke gerechten zakken klanten af naar De Kaai?
Klassiekers met vis, zoals sole meunière of bouillabaisse. We werken ook altijd met seizoensgebonden producten. De bereidingswijze van onze kabeljauw bijvoorbeeld verandert naargelang de verse producten van de tijd van het jaar. Dan denk ik onder andere aan asperges. Daarnaast vind ik het ook fijn om af en toe een minder gekende vis op de kaart te zetten, zoals leng of pieterman.
Wat leerde je van je ouders en de sterrenrestaurants waar je werkte?
Een goede basis is alles. Daarom gebruiken we in De Kaai enkel topproducten. Onze leverancier voor de vis is Quisquater, hij levert rechtstreeks uit de vismijn. Ook voor onze groenten werken we via de korte keten met een lokale groenteboer uit Dilbeek. Met zo’n verse, pure producten komen de smaken en de inspiratie vanzelf. Natuurlijk hoort daar ook een goed team bij dat alles tot in de puntjes verzorgd aan tafel brengt bij onze klanten.
De Kaai is naast een restaurant ook een B&B.
Met 4 kamers in totaal, zo vind je langs de Halse vaart een vleugje Griekenland, Vietnam, Engeland en Marokko. Onze gasten die hier overnachten zijn vooral zakenmensen met afspraken in Brussel. Daarnaast is het ook altijd druk wanneer er in Halle evenementen zijn, zoals het Hyacintenfestival of Tour de Geuze.
Ten slotte, wat betekent chef-kok zijn voor jou?
Koken is ambacht. Zo’n vers gevangen vis die je van kop tot graat tot een heerlijk gerecht verwerkt met, per seizoen, andere lekkere ingrediënten: daarom doe ik het zo graag. En het doet elke keer heel veel plezier als een klant spontaan onze open keuken bezoekt om te zeggen dat het heeft gesmaakt.
Restaurant en B&B De Kaai
Vandenpeereboomstraat 58, 1500 Halle, België | 02 380 18 44 | info@restaurantdekaai.be | www.restaurantdekaai.be