×

Beleef 4 dagen shoppingplezier tijdens de Braderie in Halle

Tijdens de Braderie van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni verandert de binnenstad van Halle in een zomers shoppingparadijs. Bezoekers doen in primeur koopjes, pikken een gezellig terrasje mee en genieten van live muziek en extra animatie.

De zomer start in Halle pas echt met de Braderie. Ook dit jaar is het shoppingevenement een feest voor het hele gezin. De zomersolden beginnen officieel op 1 juli, maar in Halle geniet je al vanaf 27 juni van scherpe aanbiedingen. Perfect om een nieuwe zomeroutfit te shoppen, voor wie op vakantie vertrekt.

Straatmuzikanten en megaspellen

Niemand zal zich vervelen tijdens 4 dagen Braderie. Op verschillende plaatsen is er extra animatie:

  • Op het Cardijnplein draait alles rond fietsen, dus test bijvoorbeeld eens een eenwieler of hoge bi (zo’n antieke fiets met gigantisch voorwiel).
  • In de Molenborre leven de kinderen zich uit in een speelparadijs met onder andere springkastelen, leuke megaspellen en een schminkstand.
  • In de winkelstraten verrassen straatmuzikanten de klanten met leuke deuntjes.
  • Op zaterdag en zondag kan je dan weer kuieren langs artisanale kraampjes op de Brusselsesteenweg.

Pop-up Winkels

Tijdens de Braderie openen enkele pop-ups de deuren in de binnenstad. Zo spot je onder andere de Sneakershop in de Basiliekstraat en koop je op de Maandagmarkt honing bij Weyns Honing en kinderspullen bij Finn Zeppelin.

Live-muziek op Beestenmarkt en Bergensesteenweg

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken. Zowel op de Beestenmarkt als op de Bergensesteenweg zijn er op zaterdag en zondag live-optredens. Onder andere Rudi Tastenoe, de Decibells, De Kozzes en Geert Maeckelbergh zie je doorheen het weekend aan het werk op die locaties. Het volledig programma vind je op www.halle.be/braderie. De organisatoren van de optredens op de Beestenmarkt kregen hiervoor trouwens een projectsubsidie van 2.000 euro van de stad Halle. Meer info hierover op www.halle.be/projectsubsidies.

Inwonersdrink

Gezellig aperitieven en dan de winkels induiken? Dat kan op zondag 30 juni tussen 11u en 14u. De stad organiseert dan de Inwonersdrink in het Albertpark. Halle trakteert de inwoners op een gratis drankje en optredens van Laura Lynn en Gene Thomas. Kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen en zich laten schminken. De perfecte gelegenheid om op ‘ne schone zomer’ te klinken met vrienden en familie.

Beestige Zoektocht

Tussen al het shoppen door kan je op 30 juni met het gezin ook nog op een leuke manier wat opsteken. Op de Grote Markt vertrekken om 15u en 17u boeiende groepswandelingen voor iedereen. Samen met de gids ontdek je waar de Halse beestjes allemaal verstopt zitten. In kieren en spleten, maar ook op vensterbanken of daken … Overal spot je dierlijke inwoners, waardoor het de ideale ontdekkingstocht voor gezinnen is. Let op: vooraf inschrijven via Visit Halle is verplicht. De wandelingen duren 2 uur en kosten 5 euro. Meer info vind je op www.visithalle.be.

Vlot bereikbaar

De Braderie is vlot bereikbaar. Fietsers kunnen vlot parkeren in 1 van de vele overdekte fietsenstallingen in het centrum. Wie met de wagen komt, kan op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni gratis parkeren in de rode en groene zone in de binnenstad. In de blauwe zone kan je , zoals steeds, 3 uur gratis parkeren als je de parkeerschijf legt. Op de Shop&Go-plaatsen parkeer je 30 minuten gratis.

Op donderdag van 9u tot 14u en op zaterdag van 9u tot 18u pendelt ook de gratis shuttlebus tussen de parking Nederhem en het centrum. Op zondag is parkeren overal gratis.

Verkeersvrij centrum

Tijdens de Braderie is een deel van het centrum afgesloten voor het verkeer. De Korte Vest (tussen Theodore van Ruycheveltstraat en Bergensesteenweg), Meiboom en Molenborre worden tijdelijk doodlopende straten. Plaatselijk verkeer mag er dan in 2 richtingen rijden. Een overzicht van de straten die afgesloten worden vind je op www.halle.be/braderie.

Alle info over de Braderie opwww.halle.be/braderie

Meer info voor de pers

Johan Servé

Telefoon

02 365 99 03

Functie(s)

  • 5de schepen (openbare werken, afvalbeleid, lokale economie)
  • Gemeenteraadslid Vooruit Halle
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

verlichting Stroppenverlichting Stroppen

Openbare verlichting blijft opnieuw branden na het einde van de Stroppenconcerten

Net als vorig jaar blijft de openbare verlichting na de Stroppenconcerten branden.

Liliane Saint Saint-PierreLiliane Saint Saint-Pierre

Vier samen met Liliane Saint Saint-Pierre de Vlaamse feestdag in Halle

Op 11 juli vier je ook in Halle de Vlaamse feestdag met een gratis optreden van Liliane Saint-Pierre.

Stroppenconcerten (c)Layla AertsStroppenconcerten (c)Layla Aerts

Stroppenconcerten zorgen voor muziek en gezelligheid in Halle

Op een gezellige zomeravond samen genieten van gratis optredens en allerlei lekkers ... Wat wil je nog meer?