×

Thevenetexpo - 2e periode

De tentoonstelling ‘Louis Thevenet. Een leven in kleur’ in den AST en Villa Servais krijgt veel belangstelling. In den AST kwamen al meer dan 4.000 kunstliefhebbers langs en ook het tweede luik in Villa Servais wordt druk bezocht. Vele bezoekers zijn onder de indruk van de kwaliteit van Thevenets schilderijen en vinden het vreemd dat zijn werk niet vaker naar buiten komt. De honderdvijftigste verjaardag van zijn geboorte was voor den AST de aanleiding voor de organisatie van de grootste retrospectieve ooit met werken van deze eigenzinnige Brabantse fauvist. Vermits hij haast zijn hele leven in Brussel en omgeving woonde, waarvan veertien jaar in Halle, bieden Thevenets werken een mooi beeld van de streek.

Vanaf 3 juli zijn er in den AST acht nieuwe werken te zien, en in Villa Servais wordt de hele collectie gewisseld.

Den AST is de hele zomer open op woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur, en ook tijdens een aantal feestdagen en weekends (zie www.thevenet150.be voor de openingsuren). De werken in Villa Servais zijn te bezichtigen voor deelnemers aan activiteiten in Villa Servais en zijn vrij toegankelijk op de eerste zaterdag (13-14u) en eerste zondag (17-18u) van elke maand.

De expo loopt nog tot 27 oktober.

Instaprondleiding Thevenet150

Bezoek je graag "Louis Thevenet. Een leven in kleur" met uitleg, maar kom je niet in groep? Met de instaprondleidingen op 4 augustus, 1 september en 6 oktober sluit je aan bij een gids die je mee op sleeptouw neemt door de tentoonstelling. Geniet achteraf van een drankje.

(zie voor meer informatie:  https://www.visithalle.be/nl/instaprondleiding-thevenet150)