×

Activiteiten en Fietsfunzone

Tijdens het weekend van het WK Gravel worden er een heleboel activiteiten georganiseerd in Halle. Hieronder vind je een overzicht.

Fietsfunzone op de Leide

Op parking Leide is er op zaterdag en zondag van 11u tot 17u een Fietsfunzone met leuke activiteiten voor jong en oud. Je kan er onder andere fietsen op een pumptrack, nieuwe sporttechnologieën ontdekken in de sportinnovatiemobiel van Sport Vlaanderen en de wedstrijd live op groot scherm volgen. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel en kindergrime. Je kan hier ook iets eten en drinken. 

Op zondag kan je in het fair fandorp van 11u tot 15u je eigen smoothie trappen, een WK-petje pimpen en een quiz spelen. Wie weet win je wel een gesigneerd wielertruitje!

Weekend van de klant

Breng dit weekend ook een bezoek aan het winkelcentrum. De handelaars zetten dat weekend hun klanten extra in de bloemetjes voor het Weekend van de Klant. Zin in een geschenkje? Kom dan zeker shoppen!

Gravelplaza

Het hele weekend organiseert wielerclub Falco cc animatie van 10u tot 18u voor de winkel in de Klinkaert 3 (naast de basiliek).  Bezoekers kunnen genieten van diverse eetstandjes en deelnemen aan verschillende randactiviteiten, zoals wedstrijdjes op de rollen, banden wisselen en quizzen. Het belooft een weekend vol sportieve actie en entertainment te worden.

Laat je fiets graveren

Dit weekend (zaterdag en zondag) bieden wij een extra fietsenparking aan op de speelplaats van Heilig Hart & College campus Vondel. Op zondag 6 oktober staan onze stadswachten klaar om je van 11u tot 13u te helpen met het registreren van je fiets via Mybike.

Mybike is een gratis fietsregistratieplatform dat je beschermt met een unieke QR-code sticker. Zo kunnen autoriteiten eenvoudig je fiets identificeren en controleren of deze als gestolen staat geregistreerd. Kom langs, parkeer je fiets veilig en registreer je fiets eenvoudig!

Brouwerij Boon

Kom dit weekend langs bij Brouwerij Boon voor de ultieme wielerbeleving! De winkel en bar zijn geopend tijdens de wedstrijd. We plaatsen een tentje en banken langs het parcours, zodat je de race comfortabel kunt volgen. Bestel je drankjes gemakkelijk binnen en geniet van de actie. Mis het niet!

Foto expo ‘Stray dogs’ van Hans Versmissen

CC ‘t Vondel organiseert deze fototentoonstelling in het kader van het WK Gravel. De hele maand oktober kan je tijdens de openingsuren van het stadhuis in de foyer deze expo gratis bezoeken. Meer info: https://www.vondel.be/agenda/3356/hans-versmissen/stray-dogs 

Familie gravelroute

Zin om zelf op gravelavontuur te gaan? Ontdek onze Familie Gravelroute. Deze route van 20,7km biedt een perfecte balans tussen uitdaging en plezier. Je rijdt via offroad paden langs mooie uitzichten en ontdekt Halle op een andere manier. 

Je vindt het parcours op www.visithalle.be/nl/familie-gravelroute