×

Legacy: het WK Gravel laat sporen na in Halle

De organisatie van de UCI Gravel World Championships 2024 wil naast een geslaagde wedstrijd als sportief evenement ook inzetten op lange termijndoelstellingen voor al de samenwerkende partners. We spreken hier over de 'legacy' van het WK Gravel.

Voor welke lange termijndoelstellingen kan het WK Gravel een katalysator zijn? Wat willen we opbouwen in aanloop van het WK, dat blijft hangen na het WK?

1. Een lokale gravellus als extra toeristische trekpleister:

Toerisme Vlaams-Brabant heeft het WK parcours herwerkt tot een recreatief parcours. Je kan kiezen uit het wedstrijdtraject van Halle tot Leuven of 3 kortere varianten. De lus vanuit Halle is 74km lang en vertrekt en eindigt op parking De Bres in Halle.

www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/fietsen/fietsproducten/wk-gravelroute-brabantse-wouden/

Ben je op zoek naar een avontuurlijke fietstocht voor het gezin? Dan is de Familie Gravelroute in Halle misschien wat je zoekt! Deze route van 20,7km biedt een perfecte balans tussen uitdaging en plezier. Je rijdt via offroad paden langs mooie uitzichten en ontdekt Halle op een andere manier.

https://www.visithalle.be/nl/familie-gravelrout

2. Ontharding Hallerbos

In het Hallerbos werden een deel van de Veertigbunderdreef en de Dreef van Eigenbrakel onthard. Dat is goed nieuws voor mens en dier. De strook ligt op het parcours van het WK Gravel en de ontharding gebeurde in aanloop en in functie van de wedstrijd.

In het verleden zijn in het Hallerbos heel wat dreven geasfalteerd. Dit asfalt is niet meer in goede staat en vertoont veel putten en scheuren. Bovendien past deze verharding niet in de mooie natuur.  Het nakende WK Gravel vormde de ideale gelegenheid om een aantal versleten dreven aan te pakken. Zo kreeg een deel van de Veertigbunderdreef en de Dreef van Eigenbrakel een heuse opknapbeurt.

“Dit wordt zeker een verbetering”, zegt regiobeheerder Patrick Huvenne. “Als toplaag kozen we voor een fijne porfiersplit, net als bij de andere wegen in het Hallerbos. Dit verhardingstype laat water door en is meer geschikt voor de passage van dieren. Bovendien vormt het een ideale ondergrond voor wandelaars, lopers en fietsers. De deelnemers van het WK in oktober krijgen in het Hallerbos alvast een superdeluxe grijze loper onder de wielen.”

Lees meer op https://www.halle.be/nieuwsberichten/stad-halle-en-agentschap-voor-natuur-en-bos-effenen-samen-het-pad-voor-wk-gravel