×

Te maken met haatspraak?

Reageer. Altijd.

Meld het

Werken aan een veilige (online) plek waar iedereen zich thuis voelt. Dat vinden we belangrijk! Iets gezien dat te grof is voor woorden? Rapporteer het.

Vlaams Mensenrechteninstituut

Het Vlaams Mensenrechteninstituut beschermt en bevordert de mensenrechten in Vlaanderen. Bij hen kan je terecht om discriminatie of een andere schending van de mensenrechten te melden.

๐Ÿ“ž 0800 6 11 03

๐Ÿ’ป www.vlaammensenrechteninstituut.be
ย 

Unia

Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijkheid bevordert. Iedereen die zich binnen Belgiรซ gediscrimineerd voelt of getuige is van discriminatie, kan bij Unia aankloppen.

๐Ÿ“ž 0800 12 800

๐Ÿ’ป www.melding.unia.be
ย 

Politiezone Zennevallei

Ook bij hen kan je terecht om officieel een klacht rond (online) haatspraak neer te leggen.ย De politiezone Zennevallei waakt over de naleving en draagt bij tot de bescherming van de individuele rechten en vrijheden.

๐Ÿ“ž 02 363 93 00

๐Ÿ’ป www.politie.be

Stad Halle

Ook de stad zet zich in voor een veilige (online) plek waar iedereen zich thuis voelt. Kwam je in contact met (online) haatspraak? Blijf er niet mee zitten en laat het ons weten.

๐Ÿ’ป www.halle.be/meld-online-haatspraak


Praat erover

Zag je uitspraken die je echt niet okรฉ vindt? Spreek erover met een vriend(in) of professional. Zij kunnen pas iets doen als ze op de hoogte zijn.

Awel

Awel luistert naar kinderen en jongeren. Chat, mail, bel of bezoek het forum.

๐Ÿ’ป www.watwat.be/praat-erover/awel

JAC

Het JAC is er voor elke jongere tussen 12 en 25 jaar. Je kan er terecht met elke vraag en je krijgt professionele hulp, gratis en vertrouwelijk.

๐Ÿ’ป www.watwat.be/praat-erover/jac