×

Jaarmarkt en feestmarkt tijdens Kermis Lembeek op zondag 20 oktober

Op zondag 20 oktober is het feest in Lembeek. Tijdens de jaarlijkse kermis kan je niet alleen genieten van de jaarmarkt in het Kasteelpark, maar ook van de feestmarkt in het centrum van het dorp. Alles wordt georganiseerd door vzw Lembeek Leeft.

Prijskamp voor trekpaarden

Op zondag 20 oktober is het weer feest in Lembeek. Zoals elk jaar wordt er de derde zondag van oktober gevierd tijdens Kermis Lembeek. Het Kasteelpark is dan het decor voor de jaarmarkt. Vanaf 10u kan je hier allerlei wedstrijden zien, zoals die voor trekpaarden, zadelpaarden, pony’s, ezels, schapen, geiten en andere kleine boerderijdieren.

Feestmarkt

In het centrum van Lembeek kan je op zondag 20 oktober ook genieten van de feestmarkt. Hier staan kraampjes met lekker eten, drank, streekproducten en leuke geschenkartikelen. Voor de kinderen is er de kermis, en Stadsradio Halle zorgt voor muziek en sfeer met een live uitzending vanaf het Stevens-De Waelplein. Ook dienstencentrum De Lemoon doet mee en opent zijn deuren op deze feestelijke dag!

Verkeershinder

De kermis komt naar het Claesplein in Lembeek van woensdag 16 oktober om 18u tot woensdag 23 oktober. Dit zorgt voor enkele verkeersaanpassingen:

  • Plaatselijk autoverkeer wordt omgeleid via de Gabrielle Petitstraat wanneer de kermis open is. Tijdens de sluitingsuren kan je via de Lannoystraat over het Claesplein richting Colruytstraat rijden.
  • De Weerstandsstraat wordt in beide richtingen opengesteld voor doorgaand verkeer en lijnbussen.
  • De Fonteinstraat wordt ook in beide richtingen opengezet, zodat bewoners toegang hebben tot hun garages en parkeerplaatsen. Let wel op: ter hoogte van De Veroon wordt de Fonteinstraat afgesloten om verkeer langs het Claesplein te vermijden.

Voor de organisatie van de jaar- en feestmarkt wordt het centrum van Lembeek op zondag 20 oktober vanaf 5u afgesloten voor verkeer. Ook de Weerstandsstraat is dan niet toegankelijk. Er is een omleiding voorzien via de Perregatstraat en de Zuiderstraat. Vanaf ongeveer 16u30 kan het verkeer weer door het centrum rijden.

Info:lembeekleeft.be/jaarmarkt | lembeekleeft@gmail.com

Meer info en contact