×

Restaurant en B&B Den Ommegang

De bijzondere naam dankt dit restaurant met B&B aan de ligging naast de kerk van Buizingen, de heerlijke reputatie onder vleesliefhebbers aan de expertise van chef-kok Benny.

Wat maakt jullie zo geliefd bij vleesliefhebbers?
Benny: Dry-aged vlees is onze specialiteit. Dat is vlees dat minstens 21 dagen aan het bot aan de lucht rijpt in een speciale kast. Een uniek product dat we bereiden op de Green Egg-grill, natuurlijk met een geheime mix van kruiden voor de ultieme smaakervaring.
Nadège: Onze klanten waarderen de kwaliteit van onze producten enorm. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een heerlijke côte à l’os van Wagyu, Black Angus, Rubia Gallega of Turina. Maar we bieden ook originele gerechten aan, zoals onze ‘chique vol-au-vent’ met hoevekip én handgepelde grijze garnalen.

Jullie zijn een koppel dankzij de horeca?
Nadège: Klopt, ik heb Benny leren kennen in zijn vorige restaurant. Na zeven jaar zijn we samen Den Ommegang begonnen. Hier konden we helemaal ons eigen ding doen.
Benny: In de keuken doen we alles samen, van het menu tot de mise en place. Dat werkt prima als koppel. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat we vaak zonder woorden elkaar begrijpen. Door de drukte met onze nieuwe B&B hebben we de taken nu wel anders verdeeld. We kunnen rekenen op een fantastische hulpkok, een afwasser en flexijobbers.
Nadège: En ik sta in de zaal. Dat contact met klanten is superfijn! Maar ik help nog steeds mee met de mise en place, anders zou ik de keuken te veel missen.

Die drukke agenda heeft alles te maken met jullie nieuwe Bed & Breakfast. Vertel!
Nadège: Klopt! We vonden het blijkbaar nog niet druk genoeg. (lacht) Het is fantastisch om samen verder te bouwen aan de zaak van je dromen. Onze gloednieuwe B&B heeft vier kamers. ’s Ochtends ontvangen we gasten van over de hele wereld aan de ontbijttafel. Tijdens evenementen zoals het Hyacintenfestival komen toeristen uit Schotland, China en verder, en doorheen het jaar verblijven er vaak medewerkers van grote bedrijven rond Brussel.

Wat kunnen gasten aan het ontbijt verwachten?
Benny: Een klassiek ontbijt met verse topproducten uit onze streek. Denk aan eitjes, pannenkoeken, fruit, yoghurt en kazen van boeren uit de buurt.

Op welke plannen broeden jullie nog?
Nadège: Een winterterras! Met vuurtjes waar klanten zich in hun dikke jassen kunnen opwarmen, terwijl ze genieten van lekkere hapjes en drankjes. Het lijkt me fantastisch om mensen zo samen te brengen tijdens de winter.
Benny: Inderdaad, onze klanten zien genieten van het lekkere eten is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.

Tot slot, waarom de naam Den Ommegang?
Benny: Den Ommegang verwijst naar de ‘omgang’ of wandeling rond de kerk van Buizingen. Omdat we daar getrouwd zijn, vonden we het een mooie keuze. En er is nog een extra reden: mijn vader en ik drinken graag een glas van het gelijknamige bier. Zo is het dubbel op! (lacht)

Oct de Kerchove d’Exaerdestraat 1 I www.denommegang.com


ALLEMAAL LOKAAL
 

Christel Desmet van IdunaChristel Desmet van Iduna

Iduna

Sinds 1987 is Christel Desmet de drijvende kracht achter schoonheidsinstituut Iduna in de Sint-Rochuswijk.

Slagerij Van LysebethSlagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth

Slagerij Van Lysebeth in Buizingen zweert bij kwaliteit, zowel in de toonbank als op de werkvloer.

Patrick Van Mieghem helpt klant Daisy bij het kiezen van een reis. (c) Kevin FaingnaertPatrick Van Mieghem helpt klant Daisy bij het kiezen van een reis. (c) Kevin Faingnaert

Fly Away Reizen

Al meer dan 30 jaar helpt Patrick Van Mieghem jou aan je droomvakantie.