Horecavergunning
Regel online
Wat is het?
Wanneer je een horecazaak wil uitbaten in Halle, moet je beschikken over een geldige horecavergunning. Deze vergunning bewijst dat je zaak voldoet aan een aantal gestelde voorwaarden.
Waarmee moet ik rekening houden?
De brandweer moet een positief preventiecontroleverslag afleveren. Dit hoef je zelf niet aan te vragen, dat regelen we wanneer je aanvraagdossier is ingediend. Daarnaast vragen we om in het kader van je aanvraag een aantal documenten aan te leveren, waaronder ook twee verklaringen op eer. Beide documenten vind je onderaan deze pagina.
Wat moet ik doen?
Een horecavergunning vraag je online aan via het webformulier.
Wat breng ik mee?
Deze documenten hou je best klaar voor de start van je aanvraag:
- Kopie van de identiteitskaart(en) van de uitbater(s);
- Uittreksel uit de Kruispuntbank der Ondernemingen;
- Verzekeringsattest als bewijs van verzekering objectieve aansprakelijkheid tegen brand en ontploffing;
- De toelating of registratie van het voedselagentschap FAVV;
- Plan van de handelszaak
- Ingevulde erewoordverklaring inzake hygiëne (document onderaan de pagina)
- Ingevulde erewoordverklaring inzake kennis van het Nederlands (document onderaan de pagina)
Eventueel ook:
- Handelshuurovereenkomst
- Milieuvergunning of -melding
- Statuten uit het Belgisch Staatsblad
- Moraliteitsattest(en) van de uitbater en eventueel medewerkers
Hoeveel kost het?
Een horecavergunning aanvragen is gratis.