×

Halle valt in de prijzen bij de #sportersbelevenmeer-awards

Halle viel dit jaar in de prijzen tijdens de #sportersbelevenmeer-awards, georganiseerd door Sport Vlaanderen. Onze sportdienst dankt de huldiging aan initiatieven zoals het interbedrijven padeltoernooi en de video met atleet Jonathan Sacoor op sociale media om meer Hallenaren aan het sporten te krijgen.

#sportersbelevenmeer in Halle

Elk jaar daagt Sport Vlaanderen de sportdiensten van steden en gemeenten uit om beleving toe te voegen aan hun initiatieven en zo hun inwoners aan het sporten en bewegen te zetten. Dit kunnen ze doen aan de hand van 6 criteria, waaronder ‘Sportieve School’, ‘Sportieve Werkplek’, ‘Sportieve Vrije Tijd’, ‘Sporten zonder drempels’, ‘Sportief gezin’ en ‘Georganiseerd sportaanbod’. Sportdiensten die 4 van de 6 criteria tot een goed einde brengen, worden gehuldigd en mogen zich 1 jaar lang een #sportersbelevenmeer-gemeente of -stad noemen. Dit jaar vond deze huldiging plaats op 7 december in Gent.

Prijzengeld van 3000 euro

Voor de prijsverdeling werd Vlaanderen in 2 zones verdeeld. Samen met 67 andere gemeenten en steden behoorde onze stad tot Zone West. Naast Harelbeke kroonde Halle zich tot grote winnaar van de zone: beide steden gingen naar huis met een geldprijs van 3000 euro. Ook binnen de algemene huldiging verdiende Halle een podiumplaats. Onze stad eindigde op de 2e plaats binnen de categorie van steden en gemeenten vanaf 25.000 inwoners.

Met dank aan activiteiten én deelnemers

Deze bekroning is te danken aan verschillende initiatieven die onze sportdienst het voorbije jaar organiseerde. Onder andere het interbedrijven padeltoernooi en de promovideo op sociale media met atleet Jonathan Sacoor, aangesloten bij Olympic Essenbeek Halle, bezorgden onze stad deze mooie overwinning. Natuurlijk was dit niet waar geweest zonder de deelnemers aan de verschillende activiteiten, ook zij verdienen een dikke dankjewel!

Benieuwd wat onze sportdienst nog voor jullie in petto heeft? Volg ze via de Facebookpagina ‘sportdienst Halle’ of via Instagram ‘Halle sport’.

Meer info en contact