×

OPGELET : Er worden valse sms’jes verzonden over de jobbonus. Antwoord niet en klik niet op de link. De Vlaamse overheid zal je enkel via brief (op papier of via e-box) vragen om jouw rekeningnummer te registreren, nooit via sms of Whatsapp.

➜ Meer informatie

Jobbonus

Verdiende je als werknemer of grensarbeider minder dan 2.700 euro bruto per maand in de eerste helft van 2022 of minder dan 2.900 euro bruto per maand in de tweede helft van 2022? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een jobbonus. Met die bonus wil de Vlaamse Regering werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven.

Enkele voorwaarden

 Je bent een loontrekkende werknemer of een statutaire ambtenaar

 Je verdiende gemiddeld minder dan 2.700 euro bruto per maand in de eerste helft van 2022 of minder dan 2.900 euro bruto per maand in de tweede helft van 2022

 Je woont in Vlaanderen

 Je hebt de officiële pensioenleeftijd nog niet bereikt

Hoe werkt het?

De Vlaamse overheid weet dankzij de gegevens van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid wie recht heeft op een jobbonus. Je hoeft dus geen aanvraag in te dienen. Om de jobbonus te ontvangen, moet je enkel eenmalig jouw rekeningnummer registreren via Mijn Burgerprofiel. Daarover ontvang je vanaf november 2023 een brief (op papier of via eBox als die geactiveerd is).

Heb je al een rekeningnummer geregistreerd in Mijn Burgerprofiel? Dan zal dat rekeningnummer vermeld worden in jouw brief. Je moet dit rekeningnummer enkel nakijken. Als het rekeningnummer in orde is, hoef je verder niets te doen. Heb je een ander rekeningnummer? Volg dan onderstaande stappen om het te wijzigen.

Jouw rekeningnummer registreren:

➜ Stap 1: Surf naar burgerprofiel.be

➜ Stap 2: Meld je aan met itsme, je identiteitskaart en kaartlezer, een app of sms.

➜ Stap 3: Eenmaal ingelogd op je burgerprofiel, klik je bovenaan rechts op jouw naam en dan op ‘Uw gegevens bij de overheid’.

➜ Stap 4: Ga naar beneden en klik op ‘Werk, functies en mandaten’

➜ Stap 5: Klik in de tekst over de jobbonus op ‘Vul uw gegevens in’.

➜ Stap 6: Vul in de lege balk jouw rekeningnummer in en klik op de blauwe knop.
 


Enkele veelgestelde vragen

Voor de meest recente informatie, raadpleeg steeds de website van de Vlaamse overheid