×

YIS - Waterstof creëren en benutten (STEM)

8u00 – 9u30: Vrijblijvende shuttlebus station Kortrijk – station Halle – Colruyt Group Halle


9u30 – 12u30: Workshop – Duurzame Techniek



  • Wat: We maken kennis met Colruyt Group en krijgen een rondleiding in hun grootste verdeelcentrum te Dassenveld met verschillende automatische processen. Daarna mogen we ook een kijkje nemen achter de schermen van de windturbines, zonnepanelen en het waterstofstation. En dan is het tijd voor actie. In de workshop ‘Win the Wind challenge’ staat energie en aerodynamica centraal.

  • Wie: De mensen van Colruyt Group Technics begeleiden ons en bieden de nodige ondersteuning bij de workshop. Wist je dat alle techniek die je in een gebouw van Colruyt Group kan terugvinden, van bouwgrond tot afgewerkte winkel, wordt ondersteund door het team van Colruyt Group Technics?


12u30 – 13u00: Colruyt Group Technics voorziet lunch en drankjes voor jullie


13u00 – 16u00: Workshop – Zeppelin op waterstof



  • Wat: Is waterstof de brandstof van de toekomst? Waarvoor kan het gebruikt worden? En hoe maak je ‘groene’ waterstof?  Kom dit, én nog veel meer ervaren op onze doe-workshop. Laat zelf een zeppelin op waterstof vliegen door waterstof te genereren met de voorziene waterstofinstallatie. Nog tijd en goesting? Dan mag je met de lasercutter de zeppelin gaan pimpen.

  • Wie: Docent Steven De Tollenaere, expert in Waterstoftechnologieën licht de belangrijkste aspecten rond waterstof toe.


16u00 – 17u30: Vrijblijvende shuttlebus Colruyt group Halle – Station Gent – Station Kortrijk


Bron: UiTinVlaanderen.be

Date
Prijs
€10,00,-
Extra info

Basistarief: €10,00,-

Organisatie
Techniekacademie Vives
Leeftijd
15-25
Types
Begeleide uitstap of rondleiding
Contact
Adres
Techniekacademie VivesDoorniksesteenweg 145 8500 Kortrijk
E-mailadres
techniekacademie@vives.be
Telefoon
056 26 40 10