×

Onthaalouder worden

 

Is dat iets voor mij?

Wil je graag jobzekerheid én je eigen baas zijn? Droom je van een beroep dat je elke dag opnieuw voldoening geeft en waarmee je anderen helpt? Misschien is werken met kinderen dan wel echt jouw ding.

Levenslang stilstaan bij die vragen zonder actie te ondernemen, dat is echt een gemiste kans. Waag daarom de sprong en word onthaalouder! Dan word je dagelijks bedolven onder tonnen liefde, en er is eigenlijk geen mooiere job dan dat. Dat zeggen wij trouwens niet zelf, maar drie onthaalouders uit Halle waarmee we spraken. Lees hieronder de verhalen van Cindy, Nele en Laura.

Hoe word je onthaalouder?

Je wil zelfstandig onthaalouder worden, maar hoe begin je daar in ’s hemelsnaam aan? Heel wat uitstekende kandidaten laten zich afschrikken door de administratie of denken dat ze niet geschikt zijn. Zo lopen ze de job van hun leven mis.

En dat is helemaal niet nodig. ‘Zelfstandig’ wil namelijk niet zeggen dat je er alleen voor staat, integendeel! Wie de stap wil zetten, contacteert de organisatie Ferm of Pavok. Zij staan je bij met raaddaad en veel begeleiding. Daarnaast kan je bij stad Halle een subsidie aanvragen om je kinderopvang op te starten. Zo kan jij je concentreren op wat er echt toe doet: de kinderen. Bekijk deze video en ontdek wat je moet doen...

Ferm en Pavok uitgelegd

Ferm en Pavok helpen onthaalouders met hun droomjob. Het zijn 2 verschillende organisaties die elk hun eigen klemtonen leggen. Maar met wie wil je samenwerken?

Afhankelijk van jouw noden kan dat een verschil maken. Daarom vroegen we hen op de man af wat zij voor jou kunnen betekenen. In deze podcasts hoor je alles wat ze te bieden hebben. Met al deze informatie hoef je niet meer te twijfelen over jouw keuze. Leer de organisaties hier beter kennen!

➜ Beluister ze allemaal